crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 451417

Časopis

Autori: Boban, Mladen; Modun, Darko
Naslov: Uric Acid and Antioxidant Effects of Wine
( Uric Acid and Antioxidant Effects of Wine )
Izvornik: Croatian medical journal (0353-9504) 51 (2010), 1; 16-22
Vrsta rada: pregledni rad
Ključne riječi: uric acid; wine; oxidative stress; glycerol; ethanol
( uric acid; wine; oxidative stress; glycerol; ethanol )
Sažetak:
The aim of this article is to review the role of uric acid in the context of antioxidant effects of wine and its potential implication to human health. We described and discussed the mechanisms of increase in plasma antioxidant capacity after consumption of moderate amounts wine. Because this effect is largely contributed by acute elevation in plasma uric acid, we paid special attention to wine constituents and metabolic processes that are likely to be involved in uric acid elevation.
Projekt / tema: 216-2160547-0537
Izvorni jezik: eng
Rad je indeksiran u
bazama podataka:
Current Contents Connect (CCC)
MEDLINE
Scopus
SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
Science Citation Index Expanded (SCI-EXP) (sastavni dio Web of Science Core Collectiona)
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Temeljne medicinske znanosti,Kliničke medicinske znanosti,Prehrambena tehnologija
URL Internet adrese: http://www.cmj.hr/2010/51/1/20162741.htm
Broj citata:
Altmetric:
DOI: 10.3325/cmj.2010.51.16
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Uric Acid and Antioxidant Effects of Wine
Upisao u CROSBI: mboban@mefst.hr (mboban@mefst.hr), 24. Ožu. 2010. u 12:17 sati



  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4