crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 463256

Poglavlje/Rad u knjizi

Autori: Matijašić, Robert
Naslov: Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu
( Mediterranean nutritional trinity in the ancient period in the Adriatic )
Knjiga: Cerealia, oleum, vinum…: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru (Eating and Dining Culture in the Adriatic Area)
Urednik/ci: Elena Uljančić-Vekić, Marija Mogorović-Crljenko
Izdavač: Zavičajni muzej Poreštine
Grad: Poreč
Godina: 2009
Serija: Istarski povijesni biennale, Sv. 3,
Raspon stranica:: 37-54
Ukupni broj stranica u knjizi:: 210
ISBN: 978-953-55355-2-2
Ključne riječi: rimsko doba, ulje, vino
( roman period, oil, wine )
Sažetak:
Tri najvažnije sredozemne prehrambene kulture, ne samo u antici, već i šire, ulje, vino i štio su (uz ribu) bili hrana siromašnih.
Projekt / tema: 303-3030822-0932
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Ostalo
Znanstvena područja:
Povijest
Upisao u CROSBI: rmatija@unipu.hr (rmatija@unipu.hr), 6. Tra. 2010. u 22:56 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4