crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 464720

Vrsta obrazovnih materijala

Autori: Momirović, Konstantin; Prot, Franjo, Dugić, Darko; Knezović Zlatko; Bosnar, Ksenija; Erjavec, Nataša; Gredelj, Marijan; Kern, Josipa, Dobrić, Vesna; Radaković, Jovanka
Naslov: Metode, algoritmi i programi za analizu kvantitativnih i kvalitativnih promjena
( Methods, Algorithms and Programs for the Analysis of Quantitative and Qualitative Changes )
Vrsta obrazovnih materijala: Ostalo
Razina obrazovanja: Nedefinirano
Izdavač: Fakultet za fizičku kulturu FFK Sveučilišta u Zagrebu
Grad: Zagreb
Godina: 1987
Stranica: 376
Ključne riječi: dinamički modeli ; analiza promjena ; računalni programi
( dynamic models ; analysis of changes ; computer programs )
Sažetak:
Udžbenik obrađuje najčešće korištene metode, algoritme i programe za analizu kvantitativnih i kvalitativnih promjena. Osmišljen je kao monografija koja opisuje paket programskih proizvoda. U njoj je analizirano ukupno 20 MACRO programa, napisanih u verziji 4.04 GENSTAT jezika i to 9 za analizu kvantitativnih i 11 za analizu kvalitativnih promjena. Programi su potpuno ulazno neovisni i svaki od njih, ili više njih zajedno, mogu biti pozvani odgovarajućim REFERENCE programom, koji prenosi ulazne podatke i potreban broj ulaznih parametara. Nadalje, za svaki je macro program napisan i algoritam koji je tim programom implementiran. Algoritmu prethodi uvodni tekst u kome se na neformalan način objašnjena suština metode i grupa problema koji se s tom metodom mogu riješiti. Metode i algoritmi koji su implementirani u programske proizvode izabrani su u skladu s dva kriterija. Prvi je bio jednostavnost, a time i dostupnost korisnicima koji imaju osrednju metodološku naobrazbu. Drugi kriterij bio je primjenjivost metoda i algoritama za rješavanje realnih problema u velikom broju znanstvenih disciplina. Udžbenik je podijeljen u 5 poglavlja. U uvodnom poglavlju se iznose uvodne napomene i opći problemi vezani uz metodologiju analize kvantitativnih i kvalitativnih promjena. Drugi dio sadrži metode, algoritme i programe za analizu kvantitativnih promjena, dok se u trećem dijelu analiziraju metode, algoritmi i programi za analizu kvalitativnih promjena. Nakon toga slijede završne napomene i pregled literature.
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Računarstvo,Psihologija,Kineziologija
Puni text rada: 464720.Momirovic_i_sur_Metode_algoritmi_i_programi_za_analizu_kvan.doc (tekst priložen 26. Sij. 2018. u 18:16 sati)
Upisao u CROSBI: nerjavec@efzg.hr (nerjavec@efzg.hr), 7. Tra. 2010. u 15:35 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4