crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 466955

Disertacija

Autor: Sokolić, Danijela
Naslov: Utjecaj izbora upravljačko-analitičkog instrumentarija na organizacijski razvoj hrvatskih brodogradilišta
( The impact of the choice of the managerial and analytic instruments on organization development of Croatian Shipyards )
Vrsta: doktorska disertacija
Fakultet: Ekonomski fakultet
Sveučilište: Sveučilište u Rijeci
Mjesto: Rijeka
Datum: 17.02.
Godina: 2010
Stranica: 265
Mentor: Kaštelan Mrak, Marija
Neposredni voditelj: Kaštelan Mrak, Marija
Ključne riječi: menadžerske metode; tehnike i alati (MTA); organizacijski razvoj; uravnoteženo mjerenje ciljeva (BSC); upravljanje projektima (PM); upravljanje lancima dobave (SCM); upravljanje odnosima s dobavljačima (CRM); brodogradnja
( Managerial methods; tools and techniques; Organization Development; Balanced Scorecard (BSC); Project Management (PM); Supply Chain Management (SCM); Customer Relationship Management (CRM); Shipbuilding )
Sažetak:
Trendovi na svjetskom brodograđevnom tržištu, jedinom relevantnom tržištu za ovu industriju, ukazuju na rapidno slabljenje položaja europskih brodogradilišta i brodograđevnih grupacija, te svjedoče o postupnom gašenju brodogradnje u državama EU. Takav scenarij jedna je od opcija i za velika hrvatska brodogradilišta koja već dugi niz godina posluju u gubitku i uz znatne i neodržive sektorske državne potpore. Iskustva trenutnih brodograđevnih velesila poput Južne Koreje i Kine, ali i novih rivala na tržištu poput Filipina, Indije i Vijetnama ukazuju na činjenicu da se u relativno kratkom roku odgovarajućom i sustavno vođenom strategijom organizacijskog razvoja može značajno podići efektivnost poslovnih subjekata i povezanih sustava. Na operativnoj razini provođenje strategije zahtijeva adekvatan i dosljedan upravljačko-analitički instrumentarij kao podršku menadžmentu u pravovremenom i informiranom donošenju odluka te kao osnovu za komunikaciju, kako internu tako i komunikaciju s okruženjem. Nalazi istraživanja omogućili su osmišljavanje modela efikasnog organizacijskog razvoja velikih brodogradilišta. Predloženi model se sastoji od četiri temeljna međusobno nadopunjavajuća elementa.
Projekt / tema: 081-1151212-1453
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Ekonomija
Upisao u CROSBI: dsokolic@efri.hr (dsokolic@efri.hr), 9. Tra. 2010. u 10:07 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4