ISTRAŽIVANJE MIKROBIOLOŠKE ISPRAVNOSTI GOTOVIH JELA IZ DJEČJIH VRTIĆA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA (CROSBI ID 359496)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Bojić, Vana
Delaš, Frane
hrvatski
ISTRAŽIVANJE MIKROBIOLOŠKE ISPRAVNOSTI GOTOVIH JELA IZ DJEČJIH VRTIĆA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA
Hrana je neophodna za održavanje fizioloških potreba organizma. Zbog svojih prehrambenih vrijednosti namirnice su od osobite važnosti za čovjeka, ali istodobno hranjivim sastojcima predstavljaju idealan supstrat (podlogu) za rast mikroorganizama. U dječjoj dobi prehrana je od presudne važnosti zbog ubrzanog rasta i razvoja te povećane potrebe za energijom i prehrambenim tvarima. Mikrobiološka analiza namirnica provodi se s ciljem utvrđivanja prisutnosti mikroorganizama koji bi ugrozili zdavlje u ljudi kao i utvrđivanja mikrobiološke ispravnosti u smislu održivosti i ispravnosti za uporabu. Kako se u ovom istraživanju radi o posebno osjetljivoj populaciji-djeci vrtičke dobi, potrebno je redovito pračenje mikrobiološke ispravnosti namirnica u dječjim vrtićima.
mikrobiološka ispravnost; mikrobiologija; namirnice; vrtići
nije evidentirano
engleski
MICROBIOLOGICAL STUDY OF READY MEALS IN KINDERGARDENS IN ZAGREB
nije evidentirano
kindergardens; microbiology; microbiological validity; victuals
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
07.05.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb