crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 474542

Časopis

Autori: Parađiković, Nada; Vinković, Tomislav; Vinković Vrček, Ivana; Teklić, Tihana; Lončarić, Ružica; Baličević, Renata
Naslov: Antioksidativna aktivnost i pojava vršne truleži ploda paprike pod utjecajem biostimulatora i hibrida
( Antioxidative activity and BER appearance in pepper fruits under influence of biostimulant treatment and hybrid )
Izvornik: Poljoprivreda (Osijek) (1330-7142) 16 (2010), 1; 20-24
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: antioksidativni status; biostimulatori; paprika; prinos; vršna trulež ploda
( anti-oxidative activity; BER; biostimulants; pepper; yield )
Sažetak:
U ovom je istraživanju praćena antioksidativna aktivnost ploda paprike, ukupan i komercijalni prinos, broj nekomercijalnih plodova te pojava vršne truleži ploda pod utjecajem tretmana s biostimulatorima i hibrida. Statistički značajno najveća (P≤0, 01) antioksidativna aktivnost, određena DPPH metodom, zabilježena je kod tretiranih biljaka paprike Century F1 te je bila u značajnoj pozitivnoj korelaciji (0, 526*) s komercijalnim prinosom kod oba hibrida. Općenito, tretman s biostimulatorima pozitivno je utjecao na sve ispitivane pokazatelje kod hibridne paprike Century F1, dok je značajno smanjio pojavu nekomercijalnih plodova i vršne truleži kod Blondy F1, što je u konačnici dalo značajno veći komercijalni prinos kod oba hibrida.
Projekt / tema: 079-0790494-0559, 079-0790462-0450, 079-0000000-3582
Izvorni jezik: hrv
Rad je indeksiran u
bazama podataka:
Scopus
Emerging Sources Citation Index (ESCI) (sastavni dio Web of Science Core Collectiona)
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Kemija,Poljoprivreda (agronomija)
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Antioksidativna aktivnost i pojava vršne truleži ploda paprike pod utjecajem biostimulatora i hibrida
Upisao u CROSBI: tvinkovic@pfos.hr (tvinkovic@pfos.hr), 26. Lip. 2010. u 06:49 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4