Antioksidativna aktivnost i pojava vršne truleži ploda paprike pod utjecajem biostimulatora i hibrida (CROSBI ID 164650)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Parađiković, Nada ; Vinković, Tomislav ; Vinković Vrček, Ivana ; Teklić, Tihana ; Lončarić, Ružica ; Baličević, Renata
hrvatski
Antioksidativna aktivnost i pojava vršne truleži ploda paprike pod utjecajem biostimulatora i hibrida
U ovom je istraživanju praćena antioksidativna aktivnost ploda paprike, ukupan i komercijalni prinos, broj nekomercijalnih plodova te pojava vršne truleži ploda pod utjecajem tretmana s biostimulatorima i hibrida. Statistički značajno najveća (P≤0, 01) antioksidativna aktivnost, određena DPPH metodom, zabilježena je kod tretiranih biljaka paprike Century F1 te je bila u značajnoj pozitivnoj korelaciji (0, 526*) s komercijalnim prinosom kod oba hibrida. Općenito, tretman s biostimulatorima pozitivno je utjecao na sve ispitivane pokazatelje kod hibridne paprike Century F1, dok je značajno smanjio pojavu nekomercijalnih plodova i vršne truleži kod Blondy F1, što je u konačnici dalo značajno veći komercijalni prinos kod oba hibrida.
antioksidativni status ; biostimulatori ; paprika ; prinos ; vršna trulež ploda
nije evidentirano
engleski
Antioxidative activity and BER appearance in pepper fruits under influence of biostimulant treatment and hybrid
nije evidentirano
anti-oxidative activity ; BER ; biostimulants ; pepper ; yield
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Kemija, Poljoprivreda (agronomija)