crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 489752

Disertacija

Autor: Svirčić, Marija
Naslov: Sinkronizirano plivanje kao sadržaj u primarnoj edukaciji
( Synchronized swimming in primary education )
Vrsta: diplomski rad
Fakultet: Učiteljski fakultet
Sveučilište: Sveučilište u Zagrebu
Mjesto: Zagreb
Datum: 27.4.
Godina: 2010
Stranica: 55
Mentor: Prskalo, Ivan
Ključne riječi: sinkronizirano plivanje; plivačke tehnike; osnovni zaveslaji; osnovni položaji; osnovni prijelazi; motoričke sposobnosti; figure; rutine; formacije; sat sinkroniziranog plivanja
( Synchronized swimming; swimming techniques; basic strokes; basic positions; basic transitions; figures; routines; formations; motor skills; synchronized swimming lesson )
Sažetak:
U ovome radu autorica se osvrće na povijest i razvoj sinkroniziranog plivanja kako u svijetu, tako i u Republici Hrvatskoj. Ukratko se bavi osnovnim plivačkim tehnikama (kraul, leđno, prsno, delfin), a velika se pažnja posvećuje specijalnim tehnikama (osnovnim zaveslajima, položajima i prijelazima) potrebnim za usvajanje sinkroniziranog plivanja te opisuje vrste figura i elemente rutina. Nabraja različite aspekte bavljenja sinkroniziranim plivanjem, odnosno njegov utjecajem na antropološke karakteristike djece koje se istim i bave. Nabraja potrebnu opremu za bavljenje ovim sportom. Opisuje što bi bilo potrebno za njegovu implementaciju u nastavu osnovnih škola te u kratko razrađuje primjer nastavne pripreme za sat sinkroniziranog plivanja. U radu se nalaze slike navedenih osnovnih zaveslaja, položaja i prijelaza, kao i figura. Ovim se radom željelo odgovoriti na pitanje – je li moguće uvrstiti sinkronizirano plivanje u nastavu primarnog obrazovanja? Autorica zaključuje da bi isto bilo teško izvedivo, ako ne i nemoguće, najvećim djelom zbog nedostatka osnovnih potreba, prvenstveno poput bazena u školama, te zbog ograničenih sredstava javnih škola.
Projekt / tema: 227-2271694-1696
Izvorni jezik: hrv
Znanstvena područja:
Pedagogija
Upisao u CROSBI: iprskalo@ufzg.hr (iprskalo@ufzg.hr), 4. Stu. 2010. u 12:44 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4