Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj rafinacije na kvalitetu suncokretovog ulja (CROSBI ID 363486)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Butković, Branka Utjecaj rafinacije na kvalitetu suncokretovog ulja / Škevin, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Butković, Branka

Škevin, Dubravka

hrvatski

Utjecaj rafinacije na kvalitetu suncokretovog ulja

U ovom radu provedena su istraživanja utjecaja rafinacije na kvalitetu suncokretovog ulja praćenjem parametara kvalitete sirovog ulaznog i nakon rafinacije izlaznog jestivog ulja. U istraživanju su postavljena tri tehnološka procesa koja se međusobno razlikuju u tehnologiji i starosti postrojenja dekoloracije i deodorizacije. Od parametara kvalitete određen je udio negliceridnih komponenti, oksidativni pokazatelji, Rancimat test i senzorska ocijena. Proces s kombinacijom kontinuirane dekoloracije i kontinuirane deodorizacije u koloni daje najbolje rezultate parametara kvalitete jestivog suncokretovog ulja.

suncokretovo ulje; negliceridne komponente; oksidacijska stabilnost; kontinuirana dekoloracija; kontinuirana dezodorizacija u koloni

nije evidentirano

engleski

Refinning affects on sunflower oil

nije evidentirano

sunflower oil; non-glyceride components; oxidative stability; continuous decoloration; continuous deodorization

nije evidentirano

Podaci o izdanju

94

12.07.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija