crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 534431

Zbornik radova

Autori: Velki, Tena
Naslov: Evaluacija programa edukacije nastavnika i profesora za rad sa psihički oboljelim učenicima pod nazivom "Čujmo njihov KRIK"
( Evaluation of education program for teachers to work with mental ill student "Hear their SCREAM" )
Izvornik: XVI. Dani psihologije u Zadru: sažetci radova / Vulić-Prtorić, Anita ; Ćubela Adorić, Vera ; Proroković, Ana ; Sorić, Izabela ; Valerjev, Pavle (ur.). - Zadar : Odjel za psihogiju Sveučilišta u Zadru , 2008. 149-149 (ISBN: 978-953-7237-34-9).
Skup: XVI. Dani psihologije u Zadru
Mjesto i datum: Zadar, Hrvatska, 29-31.05.2008.
Ključne riječi: edukacija; psihički oboljeli učenici; nastavnici
( education; menatl ill students; teachers )
Sažetak:
Istraživanja i novija stručna literatura pokazuju trend porasta psihičkih oboljenja među adolescentima. U razgovoru s ravnateljima i nastavnicima nekoliko gimnazija došli smo na zajedničku ideju o pokretanju projekta edukacije nastavnika i profesora u srednjim školama. Ovim programom želimo nastavnike i profesore s najčešćim psihičkim poremećajima u adolescenata, glavnim simptomima koji ih prate te ih educirati za rad s oboljelima. Teme koje smo obradili su depresija, shizofrenija, hiperaktivni poremećaj, anksiozni poremećaj i zlostavljanje (fizičko, emocionalno i seksualno) koje u puno slučajeva može uzrokovati neki od navedenih poremećaja. Time smo posebno željeli skrenuti pažnju nastavnika i profesora kako bi prepoznali da se radi o oboljelom, a ne zločestom djetetu. S tim ciljem svaka srednja škola u kojoj se bude provodila edukacija dobit će poster i knjižicu u kojoj se nalaze predavanja koja su odslušali. Također smo željeli potaknuti psihologe koje rade u školstvu da se više posvete navedenim problemima. Evaluaciju smo proveli prije samog izvođenja projekta te kada je projekt završio. Svaki nastavnik dobio je evaluacijski listić na prvom i posljednjem susretu te nam ga vratio popunjenog.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Psihologija,Pedagogija
Upisao u CROSBI: tvelki@ufos.hr (tvelki@ufos.hr), 7. Stu. 2011. u 13:30 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4