Unapređenje radne sposobnosti zaposlenika promjenom prehrambenih navika (CROSBI ID 579391)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Oklopčić, Anja ; Milošević, Marina ; Pucarin-Cvetković, Jasna ; Mustajbegović, Jadranka
hrvatski
Unapređenje radne sposobnosti zaposlenika promjenom prehrambenih navika
Suvremeni način života doveo je mnogih promjena uključujući i promjene u načinu prehrane. To je posebice važno za radno aktivnu populaciju koja najveći dio dana provodi na radnom mjestu što je rezultiralo značajnom konzumacijom obroka izvan kuće. Najčešće su ti obroci neprimjereni, brzo se konzumiraju i ne slijede principe pravilne prehrane. Takve loše prehrambene navike uz smanjenu tjelesnu aktivnost dovode do pretilosti i povećanog rizika za nastanak mnogih kroničnih nezaraznih bolesti. Osim za zaposlenika, to i za tvrtku predstavlja povećanje troškova poslovanja. U radu su prezentirani modeli programa odgovarajućih aktivnosti koji bi se mogli implementirati u neku tvrtku u svrhu unaprjeđenja radne sposobnosti zapolenika, a time i profit same tvrtke.
prehrana; radna sposobnost; edukacija
nije evidentirano
engleski
Improving the work ability by change dietary habits
nije evidentirano
nutrition; work ability; education
nije evidentirano
Podaci o prilogu
29-30.
2010.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Iljazović, Aida ; Ivandić, Ema
Rijeka: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
978-953-6384-65-5
Podaci o skupu
Prvi studentski kongres "Prehrana i klinička dijetoterapija"
pozvano predavanje
14.05.2010-16.05.2010
Rijeka, Hrvatska