ODREĐIVANJE UGLJIKOHIDRATA U HRANI ZA DOJENČAD HPLC METODOM (CROSBI ID 369959)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Ajredini, Saša
Hruškar, Mirjana
hrvatski
ODREĐIVANJE UGLJIKOHIDRATA U HRANI ZA DOJENČAD HPLC METODOM
U 11 uzoraka hrane za dojenčad odrenivani su ugljikohidrati (glukoza, fruktoza, laktoza i saharoza). Metoda određivanja je visoko djelotvorna tekućinska kromatografija uz primjenu detektora indeksa loma. Udjel ugljikohidrata u proizvodu kretao se za fruktozu od 0 do 8, 988 g/100 g proizvoda, za glukozu od 0, 345 do 34, 773 g/100 g proizvoda, za laktozu od 32, 878 do 51, 435 g/100 g proizvoda i za saharozu od 0 do 0, 789 g/100 g proizvoda. Podaci dobiveni u ovom istraživanju u skladu su s Pravilnikom, literaturom i podacima navedenim na deklaraciji proizvoda.
HPLC; Hrana za dojenčad; Ugljikohidrati
nije evidentirano
engleski
DETERMINATION OF CARBOHYDRATE CONTENT INFANT FORMULAS SAMPLES BY HPLC
nije evidentirano
carbohydrates; HPLC; infant formulas
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
23.06.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb