crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 566445

Disertacija

Autor: Petrović, Ivanka
Naslov: MIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST KREMASTIH I NEKREMASTIH SLASTIČARSKIH PROIZVODA
( MICROBIOLOGICAL QUALITY OF CREAM-FILLED AND NONCREAM-FILLED CONFECTIONERY PRODUCTS )
Vrsta: magistarski rad
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Sveučilište: Sveučilište u Zagrebu
Mjesto: Zagreb
Datum: 23.12.
Godina: 2011
Stranica: 110
Mentor: Delaš, Frane
Ključne riječi: kremasti i nekremasti slastičarski proizvodi; mikrobiološka čistoća; mikrobiološka ispravnost
( cream-filled and noncream-filled confectionery products; microbiological cleanliness; microbiological quality )
Sažetak:
Svrha ovog rada bila je istražiti mikrobiološku ispravnost kremastih i nekremastih slastičarskih proizvoda na području Požeško-slavonske županije u razdoblju od ožujka do kolovoza 2005. godine, rezultate dobivene u proljetnim mjesecima usporediti sa rezultatima dobivenim u ljetnim mjesecima, te dobivene rezultate usporediti sa rezultatima iz nekih europskih zemalja. Istraživanje mikrobiološke ispravnosti kremastih i nekremastih slastičarskih proizvoda provedeno je prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 125/03 i NN 32/04), a istraživanje mikrobiološke čistoće slastičarnica provedeno je prema Pravilniku o normativima mikrobiološke čistoće i metodama njenog odredivanja (NN 46/94). U proljetnim mjesecima propisane standarde nije zadovoljilo 33, 3% kremastih slastičarskih proizvoda i 10, 53% nekremastih slastičarskih proizvoda, a u ljetnim mjesecima propisane standarde nije zadovoljilo 38, 8% kremastih slastičarskih proizvoda i 31, 69% nekremastih slastičarskih proizvoda. Rezultati istraživanja pokazali su da je mikrobiološka ispravnost slastičarskih proizvoda u skladu s godišnjim dobom, a također i s mikrobiološkom čistoćom objekata u kojima su istraživane namirnice proizvedene, čuvane i stavljane u promet. Usporedba rezultata istraživanja mikrobiološke ispravnosti slastičarskih proizvoda prema standardima Republike Hrvatske i europskim standardima dala je veći broj nezadovoljavajućih rezultata prema standardima Republike Hrvatske.
Projekt / tema: 058-0582184-0432
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Biotehnologija
Upisao u CROSBI: fdelas@pbf.hr (fdelas@pbf.hr), 3. Sij. 2012. u 13:03 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4