Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

MIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST KREMASTIH I NEKREMASTIH SLASTIČARSKIH PROIZVODA (CROSBI ID 370851)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Petrović, Ivanka MIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST KREMASTIH I NEKREMASTIH SLASTIČARSKIH PROIZVODA / Delaš, Frane (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Petrović, Ivanka

Delaš, Frane

hrvatski

MIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST KREMASTIH I NEKREMASTIH SLASTIČARSKIH PROIZVODA

Svrha ovog rada bila je istražiti mikrobiološku ispravnost kremastih i nekremastih slastičarskih proizvoda na području Požeško-slavonske županije u razdoblju od ožujka do kolovoza 2005. godine, rezultate dobivene u proljetnim mjesecima usporediti sa rezultatima dobivenim u ljetnim mjesecima, te dobivene rezultate usporediti sa rezultatima iz nekih europskih zemalja. Istraživanje mikrobiološke ispravnosti kremastih i nekremastih slastičarskih proizvoda provedeno je prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o mikrobiološkim standardima za namirnice (NN 125/03 i NN 32/04), a istraživanje mikrobiološke čistoće slastičarnica provedeno je prema Pravilniku o normativima mikrobiološke čistoće i metodama njenog odredivanja (NN 46/94). U proljetnim mjesecima propisane standarde nije zadovoljilo 33, 3% kremastih slastičarskih proizvoda i 10, 53% nekremastih slastičarskih proizvoda, a u ljetnim mjesecima propisane standarde nije zadovoljilo 38, 8% kremastih slastičarskih proizvoda i 31, 69% nekremastih slastičarskih proizvoda. Rezultati istraživanja pokazali su da je mikrobiološka ispravnost slastičarskih proizvoda u skladu s godišnjim dobom, a također i s mikrobiološkom čistoćom objekata u kojima su istraživane namirnice proizvedene, čuvane i stavljane u promet. Usporedba rezultata istraživanja mikrobiološke ispravnosti slastičarskih proizvoda prema standardima Republike Hrvatske i europskim standardima dala je veći broj nezadovoljavajućih rezultata prema standardima Republike Hrvatske.

kremasti i nekremasti slastičarski proizvodi; mikrobiološka čistoća; mikrobiološka ispravnost

nije evidentirano

engleski

MICROBIOLOGICAL QUALITY OF CREAM-FILLED AND NONCREAM-FILLED CONFECTIONERY PRODUCTS

nije evidentirano

cream-filled and noncream-filled confectionery products; microbiological cleanliness; microbiological quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

110

23.12.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija