Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)Pregled bibliografske jedinice broj: 572780

Disertacija

Autor: Brković, Lea
Naslov: AUTOMATSKO PODEŠAVANJE SUSTAVA ZA OBOJENJE KOD OFSETNIH STROJEVA
( Automatic system setting for offset machines inking )
Vrsta: završni rad - diplomski/integralni studij
Fakultet: Grafički fakultet
Sveučilište: Sveučilište u Zagrebu
Mjesto: Zagreb
Datum: 01.03.
Godina: 2012
Stranica: 53
Mentor: Banić, Dubravko
Ključne riječi: Computer Print Control (CPC); standardizacija; predpodešavanje bojanika; automatizacija; ofsetni tisak; greške u tisku.
( Computer Print Control (CPC); standardization; presetting ink fountain; automatization; offset print; errors in the press )
Sažetak:
U ovom radu razra.en je proces automatizacije kod ofsetnih strojeva i aparativno upravljanje tiskom pomo.u CPC (Computer Print Control) sustava, nadzor i kontrola proizvodnje tijekom tiska, implementacija standarda i uporaba objektivnog sustava za mjerenje svih parametara koji odre.uju kvalitetu. Razra.eni su sustavi koji uvelike poma.u i pridonose samoj kvaliteti proizvoda, .to je i njihova glavna uloga, kako bi se dobilo .to kvalitetnije otiske u .to kra.em vremenu i uz .to manju potro.nju repromaterijala. Njihova uloga tako.er je i o.uvanje okoli.a jer ih se mo.e br.e podesiti i tako smanjiti broj makulatura, otopine za vla.enje i bojila. Analiza vremena pode.avanja izmjerena na stroju pokazala je prednosti automatskog sustava. Cilj je dobiti .to kvalitetniji proizvod u .to kra.em vremenu, stoga je potrebno povezati sve faze grafi.ke proizvodnje.
Projekt / tema: 128-1281955-1951
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Grafička tehnologija
Upisao u CROSBI: netko (ibilusic), 1. Ožu. 2012. u 13:07 sati