crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 583647

Zbornik radova

Autori: Matešić, Krunoslav, voditelj; Sudionoci: Buško, Vesna; Brajša-Žganec, Andreja; Domijan, Dražen; Penezić, Zvjezdan; Sorić, Izabela; Vranić, Andrea
Naslov: Kako unaprijediti obrazovanje o psihodijagnostičkim sredstvima?
( How to improve the education of psychodiagnostic instruments )
Izvornik: Sažeci radova / Penezić, Zvjezdan ; Ćubela Adroić, Vera ; Ombla, Jelena ; Slišković, Ana ; Sorić, Izabela ; Valerjev, Pavle ; Vulić Prtorić, Anita (ur.). - Zadar : Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru , 2012. 202-202 (ISBN: 978-953-7237-34-9).
Skup: XVIII. Dani psihologije u Zadru
Mjesto i datum: Zadar, Hrvatska, 24-26.05.2012.
Ključne riječi: Obrazovanje; Psihodijagnostička sredstva
( Education; Psychodiagnostic instruments )
Sažetak:
Psihodijagnostička sredstva su svojevrsni zaštitni znak primijenjene psihologije. U Republici Hrvatksoj njih je više desetljeća sustavno razvijao današnji Zavod za zapošljavanje koji je objavljivao testove koje je kreirao Zoran Bujas i njegovi suradnici. Tim su sredstvima bile zadovoljene potrebe psihologa u profesionalnom usmjeravanju, proesionalnoj selekciji i dijelom školskoj praksi. S razvojem struke, posebno njezinim ulaskom u kliničku psihologiju, socijalnu skrb itd., javila se potreba za testovima izvan izdavčakog programa Zavoda. Dio tih testova uspio je u ex-Jugoslaviji objaviti Zavod za produktivnost dela iz Ljubljane. Nakon osamostaljenja Republike Hrvatske pojavilo se nekoliko novih izdavača koji su uspjeli izdati nove oblike psihodijagnostičkih sredstava. Dodatno, psiholozi su postali struka, udruženi su u Hrvatksu psihološku komoru koja dijelom određuje pravila pri testiranju. Procjenjujemo da bi buduće psihologe trebalo sustavno obrazovati o različitim kategorijama psihodijagnostičkih sredstava, njihovoj dostupnosti kao i njihovoj zaštiti. Na ovom okruglom stolu sudionici su raspravljali o potrebama da se unaprijedi obrazovanje u svezi psihodijagnostičkih sredstava.
Vrsta sudjelovanja: Ostalo
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Ostalo
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: netko (kmatesic@ffzg.hr), 14. Lip. 2012. u 09:48 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4