crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 596879

Disertacija

Autor: Cvjetanović, Josip
Naslov: Proračun konstrukcije sportske dvorane
( Design of structure of sports halls )
Vrsta: završni rad - diplomski/integralni studij
Fakultet: Građevinski fakultet
Sveučilište: Sveučilište u Zagrebu
Mjesto: Zagreb
Datum: 27.09.
Godina: 2012
Stranica: 142
Mentor: Tkalčević Lakušić, Višnja
Ključne riječi: armiranobetonska ljuska; hiperbolični paraboloid; numerički model; statička i dinamička analiza; stabilnost ljuske
( reinforced concrete shell; hyperbolic paraboloid; a numerical model; static and dynamic analysis; stability of shell )
Sažetak:
U ovom diplomskom radu prikazan je proračun armiranobetonske konstrukcije sportske dvorane u Zagrebu u naselju Jarun. Konstrukcija je oblika ljuske sastavljene od osam hiperboličnih paraboloida. Raspon ležajeva konstrukcije je 35 m, a visina konstrukcije u središtu je 6, 5 m, a na rubovima ljuske oko 11 m. Materijali koji se koriste za izradu armiranobetonske konstrukcije su beton ojačan čeličnim vlaknima i čelična armatura. Na temelju dimenzija konstrukcije prvo je izrađen trodimenzionalni model pomoću kompjuterskog programa Google SketchUp 7 i AutoCAD 2009, a nakon toga izrađen je numerički model pomoću programskog paketa SAP2000. Zatim je provedena analiza opterećenja pri čemu je definirano stalno i uporabno opterećenje, opterećenje snijegom i vjetrom te je provedena spektralna analiza potresa. Nakon definiranja mjerodavnih kombinacija opterećenja proveden je statički proračun za granično stanje nosivosti (GSN) i dinamički proračun pomoću programskog paketa SAP v14.2.2. Nadalje, provjerena je stabilnost ljuske linearnom analizom izvijanja te su prikazane vrijednosti kritičnih koeficijenata izvijanja. Također je provedena provjera progiba i provjera otvaranja pukotina za granično stanje uporabivosti (GSU). Nakon proračuna konstrukcije provedeno je dimenzioniranje nosivih elemenata konstrukcije. Dimenzionirana je armiranobetonska ljuska, armiranobetonska greda (vlačni prsten) i temelj samac. Na kraju rada priložen je plan armature konstrukcije.
Izvorni jezik: hrv
Znanstvena područja:
Građevinarstvo
Upisao u CROSBI: visnjat@grad.hr (visnjat@grad.hr), 5. Lis. 2012. u 11:54 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4