crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 605822

Zbornik radova

Autori: Kolesarić, Vladimir; Metzing, Anđelka; Ajduković, Marina; Ručević, Silvija; Šincek, Daniela; Velki, Tena; Trubeljak, Iva
Naslov: Što smo učinili do sada - pregled objavljenih radova posvećenih pitanjima nasilja
( What we've done so far - Review of publications devoted to the issue of violence )
Izvornik: IV. znanstveno-stručni skup posvećen pitanjima nasilja: Nasilje i mentalno zdravlje - Interdisciplinarni pristup (program i sažeci izlaganja) / Kolesarić, Vladimir ; Križanić, Valerija ; Šincek, Daniela (ur.). - Osijek : Filozofski fakultet Osijek , 2012. 20 (ISBN: 978-953-314-054-4).
Skup: IV. znanstveno-stručni skup posvećen pitanjima nasilja: Nasilje i mentalno zdravlje - Interdisciplinarni pristup
Mjesto i datum: Hrvatska, Osijek, 29.11.-01.12.2012.
Ključne riječi: nasilje; pregled
( violence; review )
Sažetak:
U Hrvatskoj se sve više govori o nasilju kao društvenom problemu s kojim se svakodnevno susrećemo. Ovo se može navesti kao jedan od razloga zašto se u današnje vrijeme provodi sve više istraživanja koja se bave različitim oblicima nasilja. Kada postoji velika zainteresiranost istraživača i struke za određeni problem i kada se producira veliki broj radova na određenu temu javlja se potreba za sistematizacijom radova koja bi olakšala donošenje zaključaka. Također, takvi sustavni pregledi mogu biti pomoć istraživačima da uvide koji su aspekti određene teme istraživani, a kojima je potrebno posvetiti više pažnje, koja metodologija je najprikladnija itd. Na ovom ćemo okruglom stolu predstaviti pregled radova koji su se bavili različitim vrstama nasilja, od nasilja nad djecom i vršnjačkoga nasilja do nasilja nad intimnim partnerima, seksualnog nasilja te nasilja nas osobama starije životne dobi. Željeli bismo raspravom s psiholozima koji su se bavili istraživanjima različitih oblika nasilja odgovoriti na neka od pitanja vezana za ovo područje: Koji su najvažniji rezultati istraživanja vezanih uz nasilje? Kojim se oblicima nasilja istraživanja najviše bave? Kojim je oblicima nasilja potrebno posvetiti više pažnje u istraživanjima? Na koje prepreke nailaze psiholozi istražujući nasilje?
Vrsta sudjelovanja: Ostalo
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Domaća recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: tvelki@ufos.hr (tvelki@ufos.hr), 2. Pro. 2012. u 10:50 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4