crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 607887

Ostalo

Autori: Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Trmčić, Aljoša; Čanžek Majhenić, Andreja; Sarić, Zlatan; Dizdarević, Tarik; Popović Vranješ, Anka; Cvetanović, David
Naslov: Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana
( An Atlas of Sheep Cheeses of the Countries of the Western Balkans )
Izvornik: Sveučilišna tiskara, Zagreb
Vrsta: Katalog
Godina: 2012
Ključne riječi: ovčji sirevi; kemijski sastav; aminokiseline; karakteristike sira
( sheep cheeses; chemical composition; amino acids; cheese characteristics )
Sažetak:
Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana predstavlja rezultat međunarodnog SEE-ERA.NET Plus Joint Call projekta naslova: Characterisation and tracking the origin of specific features of traditional cheeses in Western Balkans". Projekt je imao za cilj okupiti istraživačke timove iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, u nastojanju definiranja znanstveno-istraživačkog sustava za karakterizaciju tradicionalnih sireva zemalja zapadnog Balkana (Istarski, Krčki, Paški ; Bovški, Dolenjski, Kraški ; Livanjski, Travnički/Vlašićki ; Pirotski, Sjenički sir). Sustav je uključivao standardizaciju tehnološkog postupka proizvodnje tradicionalnih ovčjih sireva kao i definiranje njihovih fizikalno-kemijskih i senzornih svojstava te dominantnih bakterijskih populacija uključenih u proces zrenja karakterističan za svaki pojedini sir.
Projekt / tema: 178-1782128-2127, 178-1782128-2121, 178-1782128-2124
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija)
Upisao u CROSBI: nantunac@agr.hr (nantunac@agr.hr), 14. Pro. 2012. u 09:00 sati
Napomene:
Atlas sireva napisan je na pet jezika (hrvatski, slovenski, bosanski, srpski, engleski)



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4