crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 619080

Knjiga

Urednik/ci: Baloban, Stjepan
Naslov: Kršćanin u javnom životu
( Christian in Public Life )
Vrsta knjige: zbornik
Izdavač: Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve ; Glas Koncila
Grad: Zagreb
Godina: 1999
Stranica: 140
ISBN: 953-6710-01-3
Ključne riječi: kršćanin; javni život; socijalna poruka Crkve; politika; mediji; kriticizam; defetizam; župa; školski vjeronauk
( Christian; public life; social message of the Church; politics; media; criticism; defetism; parish; religious teaching )
Sažetak:
Socijalna poruka Crkve ulazi sve više u različite oblike života i djelovanja suvremenog čovjeka. Socijalno učenje Crkve postaje sve zanimljivije u javnom životu Crkve. Kršćani se često kao javni djelatnici pitaju kako konkretno postupiti kao kršćanin u politici, u gospodarstvu i općenito u društvu? Kako u teškim vremenima tranzicije sačuvati svoje ljudsko i kršćansko dostojanstvo? Kako se kao kršćanin ponašati u javnom životu? Knjiga nudi crkvenoj i društvenoj javnosti četiri aktualne teme sa kompetentnim predavačima: Kršćanin u politici (Valentin Zsifkovits), Kršćani i politika u Hrvatskoj danas (Neven Šimac), Etičnost u novinarskoj profesiji (Stjepan Malović), Etika novinarstva (Mirko Juraj Mataušić), Kriticizam i defetizam u hrvatskom društvu (Siniša Zrinščak), Protiv defetizma i kritizerstva u hrvatskom društvu (Stjepan Kušar), Socijalna dimenzija kršćana u župi (Josip Baloban), Socijalna dimenzija kršćana u župnoj katehezi i u školskom vjeronauku (Alojzije Hoblaj). Teme su bile predstavljene i raspravljane na četiri "socijalne tribine" u svibnju 1999. godine u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve. Različiti pristupi obradi pojedine teme kao i različita viđenja problematike pojedinih autora i njihovo viđenje trenutne situacije pokazuje da Centar želi u hrvatskom društvu širiti "kulturu dijaloga".
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Znanstvena
Znanstvena područja:
Teologija
Upisao u CROSBI: Silvija Migles (migless@theo.kbf.hr), 20. Vel. 2013. u 13:00 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4