crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 623443

Zbornik radova

Autori: Ćurić, Duška; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Škara, Nikica; Pollak, Lea; Colić Barić, Irena; Nanjara, Ljiljana
Naslov: Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti
( Bakery products with increased nutritional value )
Izvornik:
Skup: Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Mjesto i datum: Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012.
Ključne riječi: pekarski proizvodi; prehrambena vrijednost; obogaćivanje
( bakery products; nutrirional value; enrichment )
Sažetak:
Prehrambena vrijednost pekarskih proizvoda može se poboljšati uporabom brašna iz cijelog zrna žitarica, obogaćivanjem vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralnim tvarima te bioaktivnim sastojcima kao što su fitosteroli i stanoli, omega-3 masne kiseline, lignani i biljni ekstrakti. EFSA navodi brojne zdravstvene tvrdnje za pekarske proizvode koji sadrže barem 50% cjelovitog brašna žitarica. Isticanje prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji, određenih Pravilnikom o prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama, doprinosi boljoj prihvatljivosti proizvoda kod potrošača
Vrsta sudjelovanja: Poster
Vrsta prezentacije u zborniku: Nije objavljen
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Prehrambena tehnologija
Upisao u CROSBI: Nikolina Čukelj (ncukelj@pbf.hr), 27. Ožu. 2013. u 08:53 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4