crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 630744

Časopis

Autori: Miletić, Silvija; Skelin, Jasmina
Naslov: Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka
( Varistions in quality of raw and pasterized milk )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 26 (1976), 5; 106-110
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: Kvaliteta mlijeka; sirovo mlijeko; pasterizirano mlijeko
( Quality; raw milk; pasterized milk )
Sažetak:
Mean values of specific gravity, non-fat dry solids amd fat contents determined in 3, 035 samples of raw milk produced on big farms in SR Croatia varied from 1, 0305 to 1, 0328, 8.59 to 9.00 per cent, and from 3.47 to 3.76 per cent respectively. Protein contents in 10 samples varied from 2.75 to 3.56 per cent. Mean values of specific gravity, non-fat dry solids, fat and protein contents determined in 258 samples of pasteurized milk taken at the market in Zagreb varied from 1.0299 to 1.0303, 8.19 to 8.25 per cent, 3.17 to 3.19 per cent and from 2.89 to 2.96 per cent respectively.
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 27. Svi. 2013. u 10:28 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4