crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 641773

Časopis

Autori: Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Samaržija, Dubravka
Naslov: Polimorfizam proteina mlijeka u odnosu na proizvodnju i sastav mlijeka
( Milk proteins polymorphism as regards milk production and composition )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 41 (1991), 11; 297-302
Vrsta rada: pregledni rad
Ključne riječi: mlijeko; proteini; polimorfizam
( milk; proteins; polymorphism )
Sažetak:
Rad obuhvaća pregled rezultata analize polimorfizma proteina mlijeka većeg broja autora. Utjecaj različitih genotipova αs1-, ß-, κ-kazeina i ß-laktoglobulina vezan je za količinu mlijeka, mast i protein te uz postotak pojedinih sastojaka u mlijeku i njihov međusobni omjer. Cilj je obuhvaćenog pregleda utvrđivanje najpovoljnijih genetskih varijanti proteina mlijeka na osnovi kojih je moguće poboljšati kvalitetu i proizvodne osobine mlijeka. Uz poznavanje frekvencija određenih alela u populaciji krava, te uz činjenicu da se ovi geni vezano nasljeđuju, najpovoljnije genetske varijante je moguće iskoristiti i u selekciji bikova koji se koriste za umjetno osjemenjivanje.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Polimorfizam proteina mlijeka u odnosu na proizvodnju i sastav mlijeka
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 13. Ruj. 2013. u 10:28 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4