crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 641779

Časopis

Autori: Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven
Naslov: Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske
( Milk quality in the region of Croatia )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 41 (1991), 3; 65-70
Vrsta rada: Izvorni znanstveni rad
Ključne riječi: kvaliteta mlijeka; količina suhe tvari; suha tvar bez masti; mast; bjelančevine; stupanj kiselosti
( milk quality; contents of: total solids; solids non-fat; fat; protein; degree of acidity )
Sažetak:
U 200 uzoraka sirovog skupnog mlijeka u trenutku ulaza mlijeka u mljekare, utvrđena je količina suhe tvari, suhe tvari bez masti, masti i bjelančevina. Izmjerena je vrijednost točke ledišta i °SH. Ukupan broj kolonija/ml određen je u 84 uzorka mlijeka. Prosječne količine suhe tvari, bezmasne suhe tvari, masti i bjelančevina iznosile su 12, 45%, 8, 65%, 3, 78% i 3, 30%. Stupanj kiselosti mlijeka varirao je od 6, 46 °SH do 6, 74 °SH, a prosječna vrijednost točke ledišta iznosila je -0, 509 °C. Ukupan broj kolonija/ml kretao se od 20x10^3 do 47x10^6.
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 13. Ruj. 2013. u 10:34 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4