crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 641783

Časopis

Autori: Lukač Havranek, Jasmina
Naslov: Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske
( Tounj cheese - contribution to the study of autochthonous dairy products of Croatia )
Izvornik: Poljoprivredna znanstvena smotra (0370-0291) 55 (1990), 1-2; 119-130
Vrsta rada: Izvorni znanstveni rad
Ključne riječi: Tounjski sir; dimljenje; autohtona proizvodnja; kvaliteta mlijeka; organoleptička ocjena sira; kemijski sastav
( Tounj smoked cheese; autochthonous production; milk quality; sensory evaluation of cheese; chemical constituents )
Sažetak:
U radu su izloženi rezultati istraživanja autohtonog mliječnog proizvoda - Tounjskog sira . Na području proizvodnje sira istražena je kvaliteta mlijeka tehnološki proces u domaćinstvu te kvaliteta proizvedenog sira u domaćinstvu i na prodajnim mjestima. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđena su osnovna svojstva mlijeka na području proizvodnje, te standardi vrijednosti za sir , kao element za postizanje proizvoda veće vrijednosti i eventulne primjene u industrijskoj prozvodnji
Izvorni jezik: HRV
Rad je indeksiran u
bazama podataka:
Scopus
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 13. Ruj. 2013. u 10:48 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4