Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske (CROSBI ID 195453)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Lukač Havranek, Jasmina Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske // Poljoprivredna znanstvena smotra, 55 (1990), 1-2; 119-130

Podaci o odgovornosti

Lukač Havranek, Jasmina

hrvatski

Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske

U radu su izloženi rezultati istraživanja autohtonog mliječnog proizvoda - Tounjskog sira . Na području proizvodnje sira istražena je kvaliteta mlijeka tehnološki proces u domaćinstvu te kvaliteta proizvedenog sira u domaćinstvu i na prodajnim mjestima. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđena su osnovna svojstva mlijeka na području proizvodnje, te standardi vrijednosti za sir , kao element za postizanje proizvoda veće vrijednosti i eventulne primjene u industrijskoj prozvodnji

Tounjski sir; dimljenje; autohtona proizvodnja; kvaliteta mlijeka; organoleptička ocjena sira; kemijski sastav

nije evidentirano

engleski

Tounj cheese - contribution to the study of autochthonous dairy products of Croatia

nije evidentirano

Tounj smoked cheese; autochthonous production; milk quality; sensory evaluation of cheese; chemical constituents

nije evidentirano

Podaci o izdanju

55 (1-2)

1990.

119-130

objavljeno

0370-0291

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Biotehnologija

Indeksiranost