Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske (CROSBI ID 195453)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Lukač Havranek, Jasmina
hrvatski
Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske
U radu su izloženi rezultati istraživanja autohtonog mliječnog proizvoda - Tounjskog sira . Na području proizvodnje sira istražena je kvaliteta mlijeka tehnološki proces u domaćinstvu te kvaliteta proizvedenog sira u domaćinstvu i na prodajnim mjestima. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđena su osnovna svojstva mlijeka na području proizvodnje, te standardi vrijednosti za sir , kao element za postizanje proizvoda veće vrijednosti i eventulne primjene u industrijskoj prozvodnji
Tounjski sir; dimljenje; autohtona proizvodnja; kvaliteta mlijeka; organoleptička ocjena sira; kemijski sastav
nije evidentirano
engleski
Tounj cheese - contribution to the study of autochthonous dairy products of Croatia
nije evidentirano
Tounj smoked cheese; autochthonous production; milk quality; sensory evaluation of cheese; chemical constituents
nije evidentirano