Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C (CROSBI ID 195580)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Samaržija, Dubravka ; Lukač Havranek, Jasmina Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C // Mljekarstvo, 43 (1993), 3; 209-213

Podaci o odgovornosti

Samaržija, Dubravka ; Lukač Havranek, Jasmina

hrvatski

Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C

Granična vrijednost točke ledišta nerazvodnjenog mlijeka, prema EZ propisima, je -0, 517 °C. U prijedlogu novog Pravilnika o kvaliteti sirovog mlijeka predložena je ista granična vrijednost za točku ledišta sirovog mlijeka. Razlog takvom prijedlogu je nedostatak rezultata vlastitih istraživanja. Točka ledišta, kao prilično konstantna vrijednost, ne određuje se isključivo radi dokazivanja patvorenja vodom već je taj podatak vrijedan parametar kvalitete sirovog mlijeka. Opravdanost granične vrijednosti za točku ledišta -0, 517°C i činioci koji je određuju opisani su ovim radom.

točka ledišta; granična vrijednost; mlijeko; parametri

nije evidentirano

engleski

Limit value of raw milk freezing point -0.517 °C

nije evidentirano

freezing point; limit value; milk; parameters

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43 (3)

1993.

209-213

objavljeno

0026-704X

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Biotehnologija