crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 642657

Časopis

Autori: Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, Jasmina
Naslov: Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C
( Limit value of raw milk freezing point -0.517 °C )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 43 (1993), 3; 209-213
Vrsta rada: pregledni rad
Ključne riječi: točka ledišta; granična vrijednost; mlijeko; parametri
( freezing point; limit value; milk; parameters )
Sažetak:
Granična vrijednost točke ledišta nerazvodnjenog mlijeka, prema EZ propisima, je -0, 517 °C. U prijedlogu novog Pravilnika o kvaliteti sirovog mlijeka predložena je ista granična vrijednost za točku ledišta sirovog mlijeka. Razlog takvom prijedlogu je nedostatak rezultata vlastitih istraživanja. Točka ledišta, kao prilično konstantna vrijednost, ne određuje se isključivo radi dokazivanja patvorenja vodom već je taj podatak vrijedan parametar kvalitete sirovog mlijeka. Opravdanost granične vrijednosti za točku ledišta -0, 517°C i činioci koji je određuju opisani su ovim radom.
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 19. Ruj. 2013. u 12:53 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4