Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C (CROSBI ID 195580)
Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)
Podaci o odgovornosti
Samaržija, Dubravka ; Lukač Havranek, Jasmina
hrvatski
Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C
Granična vrijednost točke ledišta nerazvodnjenog mlijeka, prema EZ propisima, je -0, 517 °C. U prijedlogu novog Pravilnika o kvaliteti sirovog mlijeka predložena je ista granična vrijednost za točku ledišta sirovog mlijeka. Razlog takvom prijedlogu je nedostatak rezultata vlastitih istraživanja. Točka ledišta, kao prilično konstantna vrijednost, ne određuje se isključivo radi dokazivanja patvorenja vodom već je taj podatak vrijedan parametar kvalitete sirovog mlijeka. Opravdanost granične vrijednosti za točku ledišta -0, 517°C i činioci koji je određuju opisani su ovim radom.
točka ledišta; granična vrijednost; mlijeko; parametri
nije evidentirano
engleski
Limit value of raw milk freezing point -0.517 °C
nije evidentirano
freezing point; limit value; milk; parameters
nije evidentirano