Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sirarstvo kroz vjekove i proizvodnja danas (CROSBI ID 195602)

Prilog u časopisu | stručni rad

Lukač Havranek, Jasmina Sirarstvo kroz vjekove i proizvodnja danas // Agronomski glasnik, 51 (1989), 4-5; 83-88

Podaci o odgovornosti

Lukač Havranek, Jasmina

hrvatski

Sirarstvo kroz vjekove i proizvodnja danas

Sir se proizvodio u gotovo svakom dijelu svijeta. Nekada je bio osnovna živežna namirnica. Nekada je sir bio dar bogovima ili hrana privilegirane klase, a u srednjem vijeku postaje i svakodnevna hrana širih slojeva stanovništva. Sir je proizvod određene zemlje i naroda, proizvod čiji postanak i proizvodnju uvjetuju klima, vegetacija i niz drugih činilaca.Proizvodnja sira razvijala se od domaće radinosti do industrije, a količine proizvedenog sira dostizale su granice svojevremeno nezamislivih razmjera. Mnogi poznati sirevi, nacionalni specijaliteti, postali su sirevi svjetskog glasa.

sir ; proizvodnja ; povijest

nije evidentirano

engleski

Cheese production through centuries and today

nije evidentirano

cheese ; cheese production ; history

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51 (4-5)

1989.

83-88

objavljeno

0002-1954

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija