crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 642848

Časopis

Autori: Lukač Havranek, Jasmina
Naslov: Sirarstvo kroz vijekove i proizvodnja danas
( Cheese production through centuries and today )
Izvornik: Agronomski glasnik (0002-1954) 5 (1989), 4; 83-88
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: sir; proizvodnja; povijest
( cheese; cheese production; history )
Sažetak:
Sir se proizvodio u gotovo svakom dijelu svijeta. Nekada je bio osnovna živežna namirnica. Nekada je sir bio dar bogovima ili hrana privilegirane klase, a u srednjem vijeku postaje i svakodnevna hrana širih slojeva stanovništva. Sir je proizvod određene zemlje i naroda, proizvod čiji postanak i proizvodnju uvjetuju klima, vegetacija i niz drugih činilaca.Proizvodnja sira razvijala se od domaće radinosti do industrije, a količine proizvedenog sira dostizale su granice svojevremeno nezamislivih razmjera. Mnogi poznati sirevi, nacionalni specijaliteti, postali su sirevi svjetskog glasa.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Sirarstvo kroz vijekove i proizvodnja danas
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 20. Ruj. 2013. u 12:43 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4