crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 643091

Časopis

Autori: Lukač Havranek, Jasmina
Naslov: Kontrola kvalitete mlijeka
( Quality control of milk )
Izvornik: Mljekarski list (0351-9104) 27 (1990); 105-106
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: kvaliteta; mlijeko; sastav mlijeka
( milk quality; mlik; milk components )
Sažetak:
Mlijeko koje dolazi do potrošača mora imati prehrambenu vrijednost koju čine njegovi sastojci. Bjelančevine su jedna od važnijih komponenti za rast i obnovu organizama. Kalcij je neobično važan za tvorbu kostiju i zubi, za normalan rad srca i djelovanje živčanog sustava. Za život i rad potrebno je u organizam unijeti određenu količinu energije. Ispravno dobiveno mlijeko ima višestruku vrijednost. Njegovi dijelovi mogu se utjecajem mnogih faktora brzo promijeniti. Promijenjeno mlijeko više nema značenje niti u prehrambenom niti u tehnološkom pogledu. Mlijeko koje preuzimaju mljekare mora biti ispravne kvalitete i treba biti zdravo. Rezultati kemijskih, fizikalnih, biokemijskih i mikrobioloških analiza služe za unapređenje proizvodnje i prerade mlijeka. Zato je to interes kako proizvođača i prerađivača tako i kupaca mlijeka i mliječnih proizvoda.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Kontrola kvalitete mlijeka
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 23. Ruj. 2013. u 10:06 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4