Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)



Pregled bibliografske jedinice broj: 643101

Časopis

Autori: Lukač Havranek, Jasmina
Naslov: Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka
( The bacteriological quality of raw milk )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 40 (1990), 10; 255-258
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka; ukupan broj kolonija mikroorganizama
( bacteriological quality of raw milk; colony - forming units )
Sažetak:
U radu je istraživana bakteriološka kvaliteta uzoraka sirovog mlijeka uzetih u domaćinstvima i na sabirnim mjestima. Rezultati ukazuju na veliku varijabilnost uzoraka mlijeka. Razlozi za takvo stanje su mikroklimatske prilike i manipulacija mlijekom, kao i uvjeti držanja stoke i stočna hrana. U proizvodnji mlijeka potrebno je posvetiti izuzetnu pažnju bakteriološkoj kvaliteti
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 23. Ruj. 2013. u 10:39 sati