crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 643368

Časopis

Autori: Lukač Havranek, Jasmina
Naslov: Primjena ultrafiltracije u suvremenoj mljekarskoj proizvodnji
( The application of ultrafiltration in the dairy industry )
Izvornik: Mljekarstvo (0026-704X) 28 (1978), 2; 26-29
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: ultrafiltracija; obrano mlijeko; sirutka;
( ultrafiltration; skim milk; whey )
Sažetak:
Ultrafiltracija je novi proces, koji omogućuje bolje korištenje obranog mlijeka i sirutke, standardizaciju, kao i primjenu tradicionalnih proizvoda na posve nov način, te proizvodnju novih proizvoda. Prehrambena industrija bi morala bolje upoznati proteine sirutke i mlijeka, i to na bazi usporedbe s ostalim izvorima proteina, njihovom prehrambenom vrijednošću i organoleptičkim svojstvima, te cijenom. Danas ultrafiltracija vrlo brzo ulazi u zapadnoevropske mljekare. Da li će je slijediti i naša mljekarska industrija, odlučit će ekonomski i prehrambeni aspekti u našim uvjetima.
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Primjena ultrafiltracije u suvremenoj mljekarskoj proizvodnji
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 24. Ruj. 2013. u 15:09 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4