crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 644537

Knjiga

Autori: Lukač Havranek, Jasmina; Rupić, Vlatko
Naslov: Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola
( Milk - production, storage and control )
Vrsta knjige: priručnik
Izdavač: Tisak GIPA
Grad: Zagreb
Godina: 1996
Stranica: 66
ISBN: 953-6548-00-3
Ključne riječi: čimbenici proizvodnje mlijeka; kvaliteta mlijeka; higijenski čimbenicit
( factors in milk production; milk quality; hygiene factors )
Sažetak:
Mlijeko i mliječni proizvodi jesu osnovna nezamjenjiva namirnica u prehrani čovjeka. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu odnosno kvalitetno mlijeko. Proizvodnja mlijeka složen je tehnološki postupak u stočarskoj proizvodnji na koji utječe više različitih čimbenika. Na osnovne sastojke mlijeka utječu slijedeći čimbenici: genetska pasminska svojstva krave, okolišni čimbenici i čimbenici vezani na dobivanje mlijeka. Ovom knjigom obuhvaćen je velik broj čimbenika vezanih na tehnološki proces proizvodnje mlijeka, koji imaju dominantan utjeca na količinu, kvalitetu i higijensku ispravnost mlijeka za konzum i dobivanje mliječnih proizvoda.
Izvorni jezik: hrv
Kategorija: Strucna
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija),Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
Upisao u CROSBI: Ružica Gagić (rgagic@agr.hr), 1. Lis. 2013. u 10:13 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4