Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola (CROSBI ID 10650)
Autorska knjiga | priručnik
Podaci o odgovornosti
Lukač Havranek, Jasmina ; Rupić, Vlatko
hrvatski
Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola
Mlijeko i mliječni proizvodi jesu osnovna nezamjenjiva namirnica u prehrani čovjeka. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu odnosno kvalitetno mlijeko. Proizvodnja mlijeka složen je tehnološki postupak u stočarskoj proizvodnji na koji utječe više različitih čimbenika. Na osnovne sastojke mlijeka utječu slijedeći čimbenici: genetska pasminska svojstva krave, okolišni čimbenici i čimbenici vezani na dobivanje mlijeka. Ovom knjigom obuhvaćen je velik broj čimbenika vezanih na tehnološki proces proizvodnje mlijeka, koji imaju dominantan utjeca na količinu, kvalitetu i higijensku ispravnost mlijeka za konzum i dobivanje mliječnih proizvoda.
čimbenici proizvodnje mlijeka; kvaliteta mlijeka; higijenski čimbenicit
nije evidentirano
engleski
Milk - production, storage and control
nije evidentirano
factors in milk production; milk quality; hygiene factors
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Hrvatski poljoprivredni zadružni savez
1996.
953-6548-00-3
66
objavljeno