Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola (CROSBI ID 10650)

Autorska knjiga | priručnik

Lukač Havranek, Jasmina ; Rupić, Vlatko Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola. Zagreb: Hrvatski poljoprivredni zadružni savez, 1996

Podaci o odgovornosti

Lukač Havranek, Jasmina ; Rupić, Vlatko

hrvatski

Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola

Mlijeko i mliječni proizvodi jesu osnovna nezamjenjiva namirnica u prehrani čovjeka. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu odnosno kvalitetno mlijeko. Proizvodnja mlijeka složen je tehnološki postupak u stočarskoj proizvodnji na koji utječe više različitih čimbenika. Na osnovne sastojke mlijeka utječu slijedeći čimbenici: genetska pasminska svojstva krave, okolišni čimbenici i čimbenici vezani na dobivanje mlijeka. Ovom knjigom obuhvaćen je velik broj čimbenika vezanih na tehnološki proces proizvodnje mlijeka, koji imaju dominantan utjeca na količinu, kvalitetu i higijensku ispravnost mlijeka za konzum i dobivanje mliječnih proizvoda.

čimbenici proizvodnje mlijeka; kvaliteta mlijeka; higijenski čimbenicit

nije evidentirano

engleski

Milk - production, storage and control

nije evidentirano

factors in milk production; milk quality; hygiene factors

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Hrvatski poljoprivredni zadružni savez

1996.

953-6548-00-3

66

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Biotehnologija