Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)Pregled bibliografske jedinice broj: 661849

Zbornik radova

Autori: Sušanj, Zoran; Dobrić Fajl, Elvira; Gulin, Marina; Tofant, Jasmina
Naslov: Poslovi i zadaci psihologa u području organizacijske psihologije i psihologije rada: Što je psihološka djelatnost, a što nije?
( Tasks and activities of psychologists in the field of work and organizational psychology: What is the psychological activity and what is not? )
Izvornik: Suvremeni izazovi psihologije rada i organizacijske psihologije : knjiga sažetaka / Sušanj, Zoran ; Miletić, Irena ; Kalebić Maglica, Barbara ; Lopižić, Josip (ur.). - Zagreb : Hrvatsko psihološko društvo , 2013. 216-216 (ISBN: 978-953-55079-2-5).
Skup: 21. godišnja konferencija hrvatskih psihologa
Mjesto i datum: Zagreb, Hrvatska, 06-09.11.2013.
Ključne riječi: organizacijski psiholozi; psihološka djelatnost
( organizational psychologists; psychological activitiy )
Sažetak:
Stručni razred za organizacijsku psihologiju i psihologiju rada Hrvatske psihološke komore predstavit će rezultate dosadašnjeg rada na definiranju poslova i zadataka organizacijskih psihologa. Rezultati su utemeljeni na nedavno provedenom anketiranju članova HPK koji rade u ovom području primijenjene psihologije s ciljem popisivanja i kategorizacije aktualnih poslova i zadataka psihologa u organizacijskoj praksi. Iako organizacijski psiholozi većinu onoga što rade doživljavaju kao psihološku djelatnost (uz izuzetak nekih administrativnih i radno-pravnih poslova), izdvojeni su i podrobnije definirani oni poslovi i zadaci psihologa koji, po mišljenju Razreda, jesu ili mogu obuhvaćati psihološku djelatnost. Namjera je, zajedno sa članstvom, raspraviti o sljedećim pitanjima:  Koji poslovi pripadaju psihološkoj djelatnosti (mogu ih kvalitetno i stručno obavljati samo licencirani psiholozi), a koji ne (mogu ih kvalitetno i stručno obavljati i ostali stručni profili)?  Što to znači za licenciranje psihologa (osnovna i/ili posebna dopusnica), programiranje vježbeničkog staža, osmišljavanje potrebnog dodatnog osposobljavanja i općenito razvoj kompetencija psihologa u ovom području?  Što to znači za status psihologa u organizacijama?  Koja je u svemu tome uloga Stručnog razreda za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju HPK?
Vrsta sudjelovanja: Ostalo
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: Zoran Sušanj (zsusanj@ffri.hr), 7. Pro. 2013. u 14:55 sati