Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo (CROSBI ID 775673)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Belaj, Melanija ; Blagaić Bergman, Marina ; Ivanišević, Jelena Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo // Projekt Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije. 2014.

Podaci o odgovornosti

Belaj, Melanija ; Blagaić Bergman, Marina ; Ivanišević, Jelena

hrvatski

Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo

Elaborat Tradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo, jedan je od rezultata projekta Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije.Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske Unije u okviru programa pretpristupne pomoći IPA, mjera IV Razvoj ljudskih potencijala, natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih. Provođenje ove mjere u Republici Hrvatskoj obavlja Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta odnosno Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.Cilj programa odobrenih ovim natječajem je uključivanje odraslih i nezaposlenih osoba u fleksibilne programe obrazovanja i osposobljavanja koji odgovaraju potrebama tržišta rada, kroz jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih a s ciljem unaprjeđivanja kvalitete obrazovanja odraslih. Nositelj projekta i provoditelj ovoga cilja kroz projekt Okusi tradicije je Pučko otvoreno učilište Andragog iz Županje, a partneri na projektu su Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb, Otvoreno učilište Diopter Pula i Učilište Studium Vukovar. Suradnici projekta su Hrvatska gospodarska komora Pula i Hrvatski zavod za zapošljavanje Županja i Vukovar. Vrijednost projekta je 167.788, 03 €, od čega EU sufinancira 149.146, 78 €. Područje provedbe projekta dvije su županije: Istarska i Vukovarsko-srijemska. Trajanje je projekta dvanaest mjeseci: 19. listopada 2013. – 18. listopada 2014.

europski fondovi; program obrazovanja odraslih; tradicijska prehrana; etnografsko istraživanje

nije evidentirano

engleski

Traditional food of Istria and Vukovar-Sirmium County - perspectives of inclusion in education and economy

nije evidentirano

eu fonds; capacity building od the adult education institutions; traditional food ethnographic research

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Projekt Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Etnologija i antropologija