Okusi tradicijie - kuharica tradicijske kuhinje Slavonije i Istre (CROSBI ID 12421)
Autorska knjiga | ostalo
Podaci o odgovornosti
Belaj, Melanija ; Ivanišević, Jelena ; Belaj, Janko ; Dučak, Danilo
Blagaić, Bergman, Marina
Marinela Ivić ; Skočko, Matea
hrvatski
Okusi tradicijie - kuharica tradicijske kuhinje Slavonije i Istre
Kuharica je jedan od rezultata projekta Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske Unije u okviru programa pretpristupne pomoći IPA, mjera IV Razvoj ljudskih potencijala, natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih. Provođenje ove mjere u Republici Hrvatskoj obavlja Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta odnosno Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Cilj programa odobrenih ovim natječajem je uključivanje odraslih i nezaposlenih osoba u fleksibilne programe obrazovanja i osposobljavanja koji odgovaraju potrebama tržišta rada, kroz jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih a s ciljem unaprjeđivanja kvalitete obrazovanja odraslih. Nositelj projekta i provoditelj ovoga cilja kroz projekt Okusi tradicije je Pučko otvoreno učilište Andragog iz Županje, a partneri na projektu su Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb, Otvoreno učilište Diopter Pula i Učilište Studium Vukovar. Suradnici projekta su Hrvatska gospodarska komora Pula i Hrvatski zavod za zapošljavanje Županja i Vukovar. Vrijednost projekta je 167.788, 03 €, od čega EU sufinancira 149.146, 78 €. Područje provedbe projekta dvije su županije: Istarska i Vukovarsko-srijemska. Trajanje je projekta dvanaest mjeseci: 19. listopada 2013. – 18. listopada 2014.
kuharica; tradicijska prehrana; etografsko istraživanje; europski fondovi
Kuharica je osim na hrvatskom jeziku izdana na engleskom i talijanskom jeziku u suizdavaštvu s Pučkim otvorenim učilištem Andragog iz Županje (ISBN 978-953-58199-0-5).
engleski
Taste of tradition - A Book of Traditional Slavonian and Istrian Recipes
nije evidentirano
cookbook; traditional food; ethnographic research; eu fonds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Županja : Zagreb: Pučko otvoreno učilište Andragog ; Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)
2014.
978-953-6020-92-8
130
objavljeno