Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Okusi tradicijie - kuharica tradicijske kuhinje Slavonije i Istre (CROSBI ID 12421)

Autorska knjiga | ostalo

Belaj, Melanija ; Ivanišević, Jelena ; Belaj, Janko ; Dučak, Danilo Okusi tradicijie - kuharica tradicijske kuhinje Slavonije i Istre. Županja : Zagreb: Pučko otvoreno učilište Andragog ; Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2014

Podaci o odgovornosti

Belaj, Melanija ; Ivanišević, Jelena ; Belaj, Janko ; Dučak, Danilo

Blagaić, Bergman, Marina

Marinela Ivić ; Skočko, Matea

hrvatski

Okusi tradicijie - kuharica tradicijske kuhinje Slavonije i Istre

Kuharica je jedan od rezultata projekta Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje – Okusi tradicije. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske Unije u okviru programa pretpristupne pomoći IPA, mjera IV Razvoj ljudskih potencijala, natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih. Provođenje ove mjere u Republici Hrvatskoj obavlja Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta odnosno Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Cilj programa odobrenih ovim natječajem je uključivanje odraslih i nezaposlenih osoba u fleksibilne programe obrazovanja i osposobljavanja koji odgovaraju potrebama tržišta rada, kroz jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih a s ciljem unaprjeđivanja kvalitete obrazovanja odraslih. Nositelj projekta i provoditelj ovoga cilja kroz projekt Okusi tradicije je Pučko otvoreno učilište Andragog iz Županje, a partneri na projektu su Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb, Otvoreno učilište Diopter Pula i Učilište Studium Vukovar. Suradnici projekta su Hrvatska gospodarska komora Pula i Hrvatski zavod za zapošljavanje Županja i Vukovar. Vrijednost projekta je 167.788, 03 €, od čega EU sufinancira 149.146, 78 €. Područje provedbe projekta dvije su županije: Istarska i Vukovarsko-srijemska. Trajanje je projekta dvanaest mjeseci: 19. listopada 2013. – 18. listopada 2014.

kuharica; tradicijska prehrana; etografsko istraživanje; europski fondovi

Kuharica je osim na hrvatskom jeziku izdana na engleskom i talijanskom jeziku u suizdavaštvu s Pučkim otvorenim učilištem Andragog iz Županje (ISBN 978-953-58199-0-5).

engleski

Taste of tradition - A Book of Traditional Slavonian and Istrian Recipes

nije evidentirano

cookbook; traditional food; ethnographic research; eu fonds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Županja : Zagreb: Pučko otvoreno učilište Andragog ; Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)

2014.

978-953-6020-92-8

130

objavljeno

Povezanost rada

Etnologija i antropologija