crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 745734

Zbornik radova

Autori: Duvnjak, Ivana
Naslov: Sigurnost djece na Internetu – razvoj školskog kurikuluma
( Child Safety on the Internet – Development of School Curriculum )
Izvornik: V. znanstveno – stručni skup posvećen pitanjima nasilja "e-nasilje - izazovi proučavanja i preveniranja nasilja u okviru novih medija / Babić Čikeš, Ana ; Krupić, Dino ; Šincek, Daniela (ur.). - Osijek : Filozofski fakultet Osijek , 2014. 19-19 (ISBN: 978-953-314-075-9).
Skup: V. znanstveno – stručni skup posvećen pitanjima nasilja "e-nasilje - izazovi proučavanja i preveniranja nasilja u okviru novih medija
Mjesto i datum: Osijek, Hrvatska, 26.-29.11.2014.
Ključne riječi: sigurnost djece na internetu; školski kurikulum; prevencija elektroničkog nasilja
( child safety on the Internet; school curriculum; prevention of cyber bullying )
Sažetak:
Projekt „Sigurnost djece na internetu“ financiran je iz IPA programa Razvoj ljudskih potencijala. Podršku pri realizaciji projekta pruža Hrvatska akademska mreža CARNet, Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za zaštitu osobnih podataka te niz lokalnih institucija i organizacija. U okviru projekta razvijen je i primijenjen školski kurikulum o sigurnosti djece na internetu u sklopu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Razvoj kurikuluma obuhvaćao je izradu svih potrebnih obrazovnih sadržaja – priručnika, radnih materijala, multimedijskih sadržaja, interaktivnih igri te politika prihvatljivog korištenja interneta i mobilnih uređaja. Svi pripremljeni sadržaji besplatno su dostupni za korištenje tako da će svim školama u Hrvatskoj pomoći u edukaciji djece, roditelja i učitelja te prevenciji elektroničkog nasilja. Ciljevi projekta su i poboljšanje obrazovnih vještina i stručnost učitelja za poučavanje usmjereno ka učenicima, poboljšanje digitalnih kompetencija učenika i razvijanje kritičkog stava prema odgovornoj uporabi informacijsko – komunikacijskih tehnologija. Usporedno sa stvaranjem kurikuluma radi se na podizanju razine svijesti učenika, učitelja, roditelja, lokalnih zajednica i opće javnosti o pitanjima koja se odnose na dječju sigurnost na internetu. Školski kurikulum "Sigurnost djece na internetu" organiziran je u četiri modula i vertikalno je usklađen u pet cjelina: informacije, komunikacije, stvaranje sadržaja, sigurnost i rješavanje problema, prema preporuci Europskog okvira za razvoj i razumijevanje digitalne kompetencije u Europi. Svaki od četiri modula namijenjen je određenom uzrastu djece osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Domaća recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: Ivana Duvnjak (iduvnjak@ffri.hr), 5. Sij. 2015. u 16:05 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4