crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 752411

Zbornik radova

Autori: Hrpka, Hana; Buljan Flander, Gordana; Šimić, Ana
Naslov: Snaga obitelji - savjetovanje i podrška djece i roditelja
( Power of family - counseling and support for children and parents )
Izvornik: Knjiga sažetaka 20. godišnje konferencije hrvatskih psihologa / Brajša Žganec, Andreja ; Lopižić, Josip ; Penezić, Zvjezdan (ur.). - Dubrovnik :
Skup: 20.godišnja konferencija hrvatskih psihologa: Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva
Mjesto i datum: Dubrovnik, Hrvatska, 7.-10.11.2012.
Ključne riječi: savjetovanje; obitelj; djeca; roditelji
( counseling; family; children; parents )
Sažetak:
Program Snaga obitelji - savjetovanje i podrška djece i roditelja. Glavni cilj programa je pružanje podrške obiteljima u lokalnoj zajednici kroz usluge individualnog i grupnog rada s djecom i roditeljima i/ili skrbnicima. Usluge se provode na tri razine prevencije: 1. Univerzalna prevencija - rad s djecom i roditeljima koji se javljaju samoinicijativno za pomoć s područja Grada Zagreba 2. Selektivna prevencija . rad s jednoroditeljskim obiteljima, obiteljima u procesu razvoda/razvedenim te rizičnim obiteljima upućenima/preporučenima iz partnerskih Centara za socijalnu skrb Zagreb (Uredi Peščenica, Trnje, Novi Zagreb), škola i vrtića iz lokalne zajednice. 3. Indicirana prevencija - rad sa rizičnim obiteljima upućenim iz partnerskih ureda Centara za socijalnu skrb, a koji već imaju izrečenu mjeru obiteljsko pravne zaštite. Uz individualni rad s djecom i roditeljima unutar programa provodi se Škola za roditelje, radionice Osnaživanja djece u Dječjem domu Zagreb (podružnice Laduč, Nazorova, A.G.Matoš) i radionice Osnaživanja djece tijekom konfliktnog razvoda roditelja, prema autorskim programima udruge. Partneri na programu su: Centar za socijalnu skrb Zagreb (uredi Peščenica, Trnje i Novi Zagreb), Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, OŠ Borovje i OŠ Lovro Plemeniti Matačić. Suradnik na programu je: Dječji dom Zagreb (podružnice Laduč, A.G. Matoš i Nazorova). U svajetovalištu rade eduacirani stručnjaci s iskustvom rada s djecom, mlacima, roditeljima i obiteljima pod stalnom supervizijskom podrškom.
Vrsta sudjelovanja: Poster
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Ostalo
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: Gordana Buljan Flander (gbuljan1@ffos.hr), 20. Vel. 2015. u 10:25 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4