izvor podataka: crosbi
✓
Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena (CROSBI ID 217088)
Prilog u časopisu | stručni rad
Kovačević, Dragan
Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena // Agroglas, 347 (2014), 37-37
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Dragan
hrvatski
Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena
Ključno je tijekom dimljenja kulena osigurati nepotpuno izgaranje (tinjanje) strugotine tvrdih vrsta drveta te hladno dimljenje (temperaturu dima od 25 – 28 oC) čime se sprječava stvaranje po zdravlje opasnih tvari (kancerogena) i sprječava stvaranje kore koaguliranih proteina (tamnog prstena ispod ovitka).
Slavonski kulen ; dim ; hladno dimljenje ; boja ; aroma ; konzerviranje
nije evidentirano
engleski
The smoke conserved surface and creates a specific color and aroma of kulen
nije evidentirano
Slavonian kulen ; smoke ; cold smoking ; color ; flavor ; preservative
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove