crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 772814

Časopis

Autori: Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija
Naslov: Zaštita izvornosti sira
( Protected designation of cheese origin )
Izvornik: Mljekararstvo (0026-704X) 56 (2006), 1; 35-44
Vrsta rada: autorski pregled
Ključne riječi: Nacionalni i EU propisi; zaštita sira; Paški sir
( National and EU Regulations; protection of cheese; the Pag cheese Literatura )
Sažetak:
Pravilnikom o oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla hrane, (NN., 80/05.) i Pravilnikom o priznavanju posebnih svojstava hrane i dodjeli oznake tradicionalni ugled (NN., 127/05.), Hrvatska je u potpunosti uskladila nacionalne kriterije zaštite s kriterijima EU. Na temelju rezultata sustavnih četverogodišnjih istraživanja proizvodnih osobina paške ovce, kvalitete mlijeka i Paškog sira na otoku Pagu, prikazan je obvezan način opisa koji vrijedi za bilo koji autohtoni sir u svrhu njegove zaštite i kontrole. Neovisno o kriterijima za stjecanje prava zaštite, u radu su opisani i zakonski propisi kojima sirevi na tržištu moraju udovoljavati.
Projekt / tema: 0178016, 0178022, 0178023
Izvorni jezik: HRV
Rad je indeksiran u
bazama podataka:
SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
Kategorija: Ostalo
Znanstvena područja:
Poljoprivreda (agronomija)
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Zaštita izvornosti sira
Upisao u CROSBI: Dubravka Samaržija (samarzija@agr.hr), 18. Kol. 2015. u 10:44 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4