crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 778183

Zbornik radova

Autori: Filjak, Suzana
Naslov: Evaluacija izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu
( Evaluation of education at the Croatian Military Academy )
Izvornik: Kroskulturalna psihologija, Knjiga sažetaka 18. godišnje konferencije hrvatskih psihologaKastav : Hrvatsko psihološko društvo, Društvo psihologa primorsko-goranske županije , 2010. 27-27.
Skup: 18. godišnja konferencija hrvatskih psihologa
Mjesto i datum: Opatija, Hrvatska, 13.-16. listopada 2010.
Ključne riječi: evaluacija izobrazbe ; upitnici za evaluaciju ; vanjska validacija osposobljenosti
( evaluation education ; questionnaires for evaluation ; external validation of qualifications )
Sažetak:
Najvažnija djelatnost svake vojske u miru je osposobljavanje vojnika za bojne operacije i mirnodopska djelovanja. Izobrazba, kao i svaka druga djelatnost proces je usmjeren definiranom cilju i završava određenim ishodima i rezultatima. Kako bi se utvrdilo dostizanje postavljenih ciljeva potreban je sustavan nadzor, praćenje i vrednovanje postignuća. Periodičko ocjenjivanje ekonomičnosti, učinkovitosti, utjecaja, održivosti i relevantnosti nastavnih programa u kontekstu postavljenih ciljeva vojne osposobljenosti, sustavan je i redovit dio procesa vojne izobrazbe. Evaluacija i vrednovanje vojne izorazbe ima višestruke koristi kako za sustav i organizaciju u cjelini, tako i za nastavni proces i nastavnike te za same polaznike. U Hrvatskoj vojsci provodi se na svim razinama vojničke, dočasničke i časničke izobrazbe kao neovisna raščlamba okružja, ciljeva i rezultata radi donošenja zaključaka koji bi se mogli koristiti kao temelj za buduće odluke i uvođenja potrebnih promjena. U pripćenju će biti prikazan način vrednovanja vojne izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu, konstruirani upitnici s naglaskom na prednosti i nedostatke pojedinih pristupa evaluaciji. Prezentirani će biti pokazatelji evaluacije nastave tijekom trogodišnjeg razdoblja te usporedba s vanjskom validacijom osposobljenosti provedenom na krajnjim korisnicima: bivšim polaznicima i njihovim prvonadređenim zapovjednicima deset mjeseci nakon završetka izobrazbe i rada u postrojbi.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Domaća recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Psihologija,Pedagogija
Upisao u CROSBI: Suzana Filjak (suzana.filjak@suradnik.unizg.hr), 27. Ruj. 2015. u 01:47 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4