crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 796970

Časopis

Autori: Košuta, Nataša
Naslov: Kriteriji za analizu i vrednovanje udžbenika stranoga jezika s aspekta razvojne primjerenosti tema
( Criteria for the Analysis and Evaluation of Foreign Language Textbooks from the Aspect of the Developmental Appropriateness of Topics )
Izvornik: Strani jezici : časopis za unapređenje nastave stranih jezika (0351-0840) 43 (2014), 1; 3-18
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: kriteriji vrednovanja udžbenika ; tematika tekstova ; razvojno primjerena praksa ; njemački kao strani jezik ; tercijarno obrazovanje
( criteria for textbook evaluation ; text topics ; developmentally appropriate teaching ; German as a foreign language ; higher education )
Sažetak:
Osnovna je intencija ovoga rada izrada prijedloga kriterija za analizu i evaluaciju tema u udžbeniku stranoga jezika s aspekta njihove razvojne primjerenosti. S obzirom na to da je tekst u nastavi stranoga jezika istodobno i izvor i cilj procesa učenja i poučavanja, kao temelj za analizu uzeta je tematika tekstova u udžbenicima, i to s naglaskom na njihovu razvojnu – emocionalnu i socijalnu primjenjivost u nastavi pod pretpostavkom da će razvojno primjerena tematika tekstova potaknuti na komunikaciju. Prijedlog kriterija izradit će se na temelju najvažnijih obilježja emocionalnoga i socijalnoga razvoja ciljne skupine studenata prve godine studija njemačkoga jezika i književnosti te postojećih kriterija analize i evaluacije za tekstove i vježbe/zadatke u udžbenicima, a zatim primijeniti na dvama odabranim udžbenicima za njemački kao strani jezik koji se rabe u tercijarnom obrazovanju u Hrvatskoj. Na temelju provedene analize zaključit će se o mogućim metodičkim implikacijama.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Psihologija
Puni text rada: 796970.Kouta_Kriteriji_za_analizu_i_vrednovanje_udbenika.pdf (tekst priložen 10. Kol. 2018. u 18:02 sati)
URL cjelovitog teksta:
Google Scholar: Kriteriji za analizu i vrednovanje udžbenika stranoga jezika s aspekta razvojne primjerenosti tema
Upisao u CROSBI: Nataša Košuta (nkosuta@ffri.hr), 1. Vel. 2016. u 10:51 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4