Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO (CROSBI ID 401873)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Krtalić, Filip TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO / Stanzer, Damir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Krtalić, Filip

Stanzer, Damir

hrvatski

TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO

Viski je visoko kvalitetan i cijenjen proizvod u kojem uživaju ljudi širom svijeta. U današnje doba kada je moguće krivotvorenje raznih aroma i okusa važno je analizirati i odrediti tvari arome koje potječu od svakog od sastojaka i koraka proizvodnje. U ovom radu obraditi ćemo porijeklo tvari arome u viskiju i opisati njihov značaj za konačni proizvod. Koristiti ćemo znanstvenu članke koji se bavi analizom tvari arome u viskiju, knjige o metodama proizvodnje te znanstvene studije o okusu i aromama u viskiju kako bismo prikazali kompleksnost viskija i njegovog mirisa i okusa.

viski; aroma; okus; miris; analiza

nije evidentirano

engleski

FLAVOR SUBSTANCES IN WHISKEY AND THEIR ORIGIN

nije evidentirano

whiskey; aroma; flavour; scent; analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

01.07.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija