crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 823947

Časopis

Autori: Čukelj, Nikolina; Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška
Naslov: Kruh u službi zdravlja
( The role of bread in health promotion )
Izvornik: Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu (1330-1977) 145 (2016); 12-14
Vrsta rada: osvrt
Ključne riječi: kruh; obogaćivanje; cjelovite žitarice; potrošač; bioaktivni spojevi
( bread; enrichment; whole-grains; consumer; bioactive compounds )
Sažetak:
Kruh iz različitih cjelovitih žitarica izvor je mnogobrojnih spojeva važnih za očuvanje zdravlja, no unatoč tome što su potrošači uglavnom svjesni pozitivnih strana cjelovitih proizvoda, ipak uglavnom ne žele mijenjati okus i užitak jedenja sa zdravstvenim dobrobitima, posebice ako u tom trenutku nemaju zdravstvenih problema. Zbog toga je nužna suradnja ljudi koji rade u obrazovanju, istraživanju, industriji i marketingu kako bi se cjeloviti i obogaćeni kruh što više približio potrošaču.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Prehrambena tehnologija
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Kruh u službi zdravlja
Upisao u CROSBI: Nikolina Čukelj (ncukelj@pbf.hr), 28. Lip. 2016. u 12:29 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4