crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 838518

Zbornik radova

Autori: Pešić, Vesna; Pavlović, Eduard
Naslov: Terapija usmjerena na obitelj i na njezine pojedine članove : različiti hagiopsihoterapijski pristupi
( Therapy according to family and its own members : different hagiopsychotherapic approaches )
Izvornik: 22nd EAP congress Autonomy and a Sense of Belonging / Košćec Bjelajac, Adrijana ; Bošnjaković, Josip (ur.). - Zagreb : Sveučilište u Zagrebu-Hrvatski studiji/ University of Zagreb-Centre for Croatian Studies , 2016. 107-107 (ISBN: 978-953-7823-58-0).
Skup: Autonomy and a Sense of Belonging
Mjesto i datum: Zagreb, Hrvatska / Croatia, 30.09.-01.10.2016.
Ključne riječi: hagioterapija; psihoterapija; obitelj; pojedinci; svakodnevne životne situacije; Vesna Pešić
( hagiotherapy; psychotherapy; family; own members; daily situations; Vesna Pešić )
Sažetak:
Cilj ovog prikaza je kako kroz usporednu i neovisnu hagioterapiju i određenu psihoterapiju pomoći obitelji i njezinim pojedinim članovima. Korišteni su terapijski protokoli psihoterapijskih intervjua i obiteljski i individualni hagioterapijski postupci i njihova učinkovitost. Rezultati ukazuju na stanovitu razliku topika kada se tretira sama obitelj u odnosu na pojedinačne tretmane njezinih članova. To je osobito naglašeno u segmentu rješavanja velikog dijela svakodnevnih životnih situacija poput školskih obveza, izvršavanja profesionalnih radnih zadataka, obavljanja kućanskih poslova, namirivanja financijskih obveza i organizacije slobodnog vremena. Glede usklađivanja razlika hagioterapijski postupci su bili efikasniji pri rješavanju kućanskih obveza i organizacije slobodnog vremena dok je određeni psihoterapijski tretman pokazivao značajniji uspjeh kod usklađivanja školskih obveza, izvršavanja profesionalnih radnih zadataka i namirivanja financijskih obveza. Zaključiti je da tek ispravno detektiranje problemskih obiteljskih i pojedinačnih sadržaja te umješna uporaba bilo hagioterapije ili odgovarajuće psihoterapije može rezultirati kvalitetnijoj obiteljskoj harmoniji i pojedinačnoj kompetentnosti i zadovoljstvu njezinih članova. Vesna Pešić, rođ. 1963. u Kopru. Završila OŠ i gimnaziju u rodnom gradu. Okončala studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Zarana sudjelovala na promiđbi higijene duševnog zdravlja u okvirima mjesnih i regionalnih zajednica. Odslušala poslijediplomski studij iz biomedicine i socijalne psihijatrije. Pohađala tečajeve iz grupne psihoterapije i seminare iz hagioterapije. Do sada objavila 20-ak stručnih i znanstvenih radova. Zadnjih 15-ak godina aktivna sudionica nekoliko naših i međunarodnih skupova poput Lošinjskih dana bioetike, Hrvatskih psihijatrijskih dana, Hrvatskog psihijatrijskog kongresa, Društva i tehnologije i skupa TRIPLE / suicidologija. Aktivna je u životu svoje vjerske zajednice. Živi i radi u Rijeci.
Vrsta sudjelovanja: Poster
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Kliničke medicinske znanosti,Psihologija,Teologija
Upisao u CROSBI: Eduard Pavlović (Eduard.Pavlovic@medri.hr), 13. Lis. 2016. u 14:51 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4