crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 849906

Zbornik radova

Autori: Pećnik, Ninoslava Novalić, Kristina
Naslov: Ciljana podrška roditeljstvu korisnicima CZSS s predškolskom djecom: Iskustva i perspektive Projekta "Rastimo zajedno- i mi"
( Targeted support to parenting beneficiaries of the CZSS with preschool children: experience and perspectives of project "Rastimo zajedno- i mi " )
Izvornik: Sigurna obitelj- stabilno društvo: Obitelj u fokusu socijalnog rada / Karačić, Štefica (ur.). - Zagreb : Hrvatska udruga socijalnih radnika , 2016. 48-48.
Skup: 7. Konferencija socijalnih radnika
Mjesto i datum: Opatija, Hrvatska, 12.-14.10.2016.
Ključne riječi: ciljana podrška roditeljstvu; program Rastimo zajedno; osnaživanje obitelji; međusektorska suradnja
( targeted support to parenting; project Rastimo zajedno; strengthening families; intersectoral cooperation )
Sažetak:
Cilj izlaganja je prikazati rezultate projekta koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih dobivenu na natječaju za projekte udruga namijenjene prevenciji nasilja nad djecom 2015. godine. Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ provodi ga u partnerstvu s CZSS Zagreb, CZSS Sisak, CZSS Bjelovar te CZSS Pazin i u suradnji s dječjim vrtićima Vladimir Nazor iz Zagreba, Sisak Novi te Bjelovar. Svrha projekta je osnaživanje roditeljskih kompetencija roditelja koji djecu podižu uz višestruke psihosocijalne rizike putem sudjelovanja roditelja u prilagođenom programu „Rastimo zajedno“ (Pećnik i Starc, 2010.). Partnerske organizacije su osigurale pristup potencijalnim korisnicima programa (roditeljima predškolske djece koji iz podižu uz višestruke rizike za roditeljsku skrb) te su sudjelovale u procesu informiranja i motiviranja korisnika kao i u procesu evaluacije učinaka programa. Pozivu da se uključe u tromjesečni program radionica „Rastimo zajedno“ se odazvalo 47 roditelja (46 majki i 1 otac) dok ga je završilo 38 roditelja u okviru 6 grupa u Bjelovaru, Đulovcu, Sisku, Zagrebu i Puli. Time je povećana dostupnost usluga podrške roditeljstvu roditeljima nižeg obrazovanja, s manje osobnih i okolinskih resursa za roditeljstvo, koji su u tretmanu ili praćenju CZSS. U okviru projekta provodile su se i paralelne radionice s 34 djeteta u Zagrebu, Sisku, Bjelovaru i Đulovcu, sa socijalizacijskim, kreativnim i edukativnim aktivnostima Povratne informacije od roditelja i voditelja aktivnosti ukazuju na ogroman značaj koji su radionice s roditeljima imale za njih. Prikazat će se kvalitativni i kvantitativni podaci o učinkovitosti programa.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Matematika,Psihologija,Socijalne djelatnosti
Upisao u CROSBI: Ninoslava Pećnik (ninoslava.pecnik@pravo.hr), 15. Pro. 2016. u 10:37 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4