crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 879600

Zbornik radova

Autori: Letica-Crepulja, Marina; Frančišković; Tanja
Naslov: Europski projekti za promociju novih komunikacijskih tehnologija u službi zdravlja – naš doprinos (MEDRI)
( European projects for promotion of the new communication technologies for health purposes- our contribution (MEDRI) )
Izvornik: Knjiga sažetaka / Vasiljev Marchesi, Vanja (ur.). - Rijeka : Medicinski fakultet Rijeka , 2017. 18-18 (ISBN: 978-953-7957-58-2).
Skup: 5.međunarodni simpozij "Zdravlje za sve?!Prvo riječ, pa onda lijek!"
Mjesto i datum: Rijeka, Croatia, (11.05.2017.)
Ključne riječi: EU, projekti, komunikacija, zdravlje
( EU, projects, communication, health )
Sažetak:
Erasmus+ je europski program koji u okviru Ključne aktivnosti 2 - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, omogućuje strateška partnerstva znanstvenih, istraživačkih, obrazovnih ustanova, ustanova uključenih u socijalna partnerstva, osposobljavanje i mlade. Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci sudjeluje dva takva projekta u suradnji s još 10 ustanova iz različitih europskih zemalja. Katedra za psihijatriju i psihološku medicinu je koordinator projekata „Smart patients“ koji je utemeljen na zdravstvenoj strategiji Europske unije kojoj je cilj osnaživanje građana- postavljanje pacijenata u središte zdravstvenog sustava i ohrabrivanje pacijenata na aktivno uključivanje u zadovoljavanju vlastitih zdravstvenih potreba. Svrha i cilj projekta je promicanje novih komunikacijskih tehnologija u ostvarivanju tih ciljeva. Rezultat suradnje na ovom projektu će biti virtualno informacijsko i edukacijsko okruženje u vidu online-platforme i mobilne aplikacije “Smart Patients“. Informacije o projektu će biti dostupne na http:// www.smart-patients.eu. Pozadina projekta “Therapy 2.0“ je činjenica da je integracija informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u savjetovanju i psihoterapiji je još uvijek u začecima, te da se većina savjetovatelja i terapeuta gotovo isključivo oslanja na tradicionalne razgovore i izravnu komunikaciju s klijentima. Za razliku od njih, "digital natives", generacija rođena ’90.-tih traži nove oblike pružanja takvih usluga uz okrištenje IKT. Svrha i cilj projekta je ponuditi vodiče i alate za terapeute i savjetovatelje koji bi im pomogli u pružnju usluga korištenjem IKT. Rezultat suradnje na ovom projektu će biti virtualno informacijsko i edukacijsko okruženje u vidu online-platforme i mobilne aplikacije „Therapy 2.0“. Informacije o projektu će biti dostupne na http://www.ecounselling4you.eu.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Domaća recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Kliničke medicinske znanosti,Psihologija
Upisao u CROSBI: Marina Letica Crepulja (marinalc@medri.uniri.hr), 6. Lip. 2017. u 19:20 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4