crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 883480

Zbornik radova

Autori: Rački, Željko
Naslov: Darovitost u djece i učenika
Izvornik: 1. Tematski sastanak Sekcije za školsku psihologiju Društva psihologa Osijek (DPO), 20-21. travnja 2017., održan na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, Osijek/ autorsko predavanje u trajanju od 16 sati./ Predsjednica Društva psihologa Osijek: Mirjana Mozer, prof./ Voditelj Sekcije za školsku psihologiju: dr. sc. Željko Rački / Skup je prijavljen HPK.
Skup: 1. Tematski dvodnevni sastanak Sekcije za školsku psihologiju Društva psihologa Osijek, osnovnoškolskih psihologa: Darovitost u djece i učenika
Mjesto i datum: Osijek, Hrvatska, 20-21.04.2017.
Ključne riječi: darovitost, obrazovanje darovitih učenika, psihodijagnostika
( giftedness, gifted education, psychodiagnostics )
Sažetak:
Grad Osijek, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, ugovorio je skup za psihologe u obliku dvodnevne tematske edukacije svih osječkih edukacijskih psihologa na temu Darovitost u djece i učenika. Radi se o jednoj u nizu projektnih aktivnosti zacrtanih projektom Grada Osijeka pod naslovom Centar izvrsnosti Osijek. Centar izvrsnosti Osijek isplaniran je kao izvanškolski obogaćujući program za darovite osnovnoškolske učenike 5.–8. razreda koji polaze osnovne škole kojima je Grad Osijek osnivač. Dvodnevna je edukacija svih osnovnoškolskih psihologa u gradu u trajanju od 16 sati provedena u prostoru nastavne zgrade Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Cara Hadrijana 10, 31000 Osijek. Voditelj je dvodnevne edukacije i izlagač bio dr. sc. Željko Rački, ECHA Specialist in Gifted Education, Voditelj Sekcije za školsku psihologiju Društva psihologa Osijek (DPO). Teme provedene edukacije uključivale su psihodijagnostiku darovitosti, odgoj i obrazovanje darovitih te psihološki savjetodavni rad s darovitim učenicima u osnovnoj školi. Korištene su metode i oblici rada uključivale sljedeće: predavanje, radionica, rasprava, primjer prakse, individualni, grupni, frontalni i rad u paru. Edukacija je psihologa prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori (HPK) radi njenoga vrjednovanja kao kontinuiranoga cjeloživotnog usavršavanja u cilju obnove licence.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Nije objavljen
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: Željko Rački (zracki@foozos.hr), 3. Srp. 2017. u 06:41 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4