crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 891444

Ostalo

Autori: Trošt Lesić, Klara; Dropulić Ružić, Marinela; Težak Damijanić, Ana
Naslov: Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije
( Analysis of selected gastronomic events and perceptions of Istria as gourmet destination )
Izvornik: Institut za poljoprivredu i turizam
Vrsta: elaborat
Godina: 2016
Ključne riječi: gastronomske manifestacije, percepcija turističke destinacije, gastronomija
( gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy )
Sažetak:
Manifestacije su iznimno značajan segment turističke ponude i motiv dolaska u destinaciju, izgrađuju imidž destinacije, omogućavaju bolju promociju destinacije, te imaju elemente privlačenja investicija u destinaciju i element atrakcije i animacije u destinaciji. Elaboratom su obuhvaćene 22 odabrane gastronomske manifestacije na području Istre koje imaju dugogodišnju tradiciju održavanja, nude autohtona a ponegdje i zaboravljena jela istarske kuhinje te prikazuju tradicionalan način pripreme (peke, štednjak na drva, krušna peć). Odabrane manifestacije analizirane su anketiranjem posjetitelja (domaćih i stranih), izlagača i lokalnog stanovništva. Također je analizirana i percepcija Istre kao gourmet destinacije, a uključivala je hotelske goste u sedam turističkih destinacija Istre u hotelima sa tri i četiri zvjezdice. Analizirano je i šest promotivnih gastronomskih akcija koje se održavaju u Istri u pred i posezoni.
Izvorni jezik: hrv
Znanstvena područja:
Ekonomija
Upisao u CROSBI: Ana Težak (tezak@iptpo.hr), 12. Ruj. 2017. u 11:40 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4