crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 895544

Disertacija

Autor: Tomić, Alen
Naslov: Primjena brašna od ekstrudiranog integralnog kukuruza u pekarstvu
( Application of extruded whole grain maize flour in bakery industry )
Vrsta: završni rad - preddiplomski studij
Fakultet: Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Sveučilište: Sveučilište u Zagrebu
Mjesto: Zagreb
Datum: 11.09.
Godina: 2017
Stranica: 25
Mentor: Novotni, Dubravka
Ključne riječi: ekstruzija, instant brašno, integralni kukuruz, pekarski proizvod
( extrusion, instant flour, whole grain maize, bakery product )
Sažetak:
Danas sve veći broj ljudi pokazuje interes za hranom bez udjela pšenice ili s povećanim udjelom vlakana zbog brige za zdravlje. Kao alternativa bijelom pšeničnom brašnu u pekarskoj industriji se može upotrijebiti brašno od ekstrudiranog integralnog kukuruza. Stoga su u ovom radu ispitana fizikalna svojstva integralnog kukuruznog koncentrata, te reološka svojstva tijesta, prinos i svojstva kruha pečenog s dodatkom 30% integralnog kukuruznog koncentrata u recepturi. Kukuruzni je koncentrat naspram kukuruzne krupice tamnije nijanse, žuće, zasićenije boje s intenzivnijim tonovima. Tijesto s 30% kukuruznog koncentrata je pokazalo povećano upijanje vode za 10, 7%. Probnim pečenjem su dobivena kukuruzna miješana peciva dobrog volumena (1, 96 cm3/g) i izgleda, izražene žute boje i sjajne kore.
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Prehrambena tehnologija
Upisao u CROSBI: Dubravka Novotni (dnovotni2@pbf.hr), 2. Lis. 2017. u 11:34 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4