Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena brašna od ekstrudiranog integralnog kukuruza u pekarstvu (CROSBI ID 413563)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Tomić, Alen Primjena brašna od ekstrudiranog integralnog kukuruza u pekarstvu / Novotni, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Tomić, Alen

Novotni, Dubravka

hrvatski

Primjena brašna od ekstrudiranog integralnog kukuruza u pekarstvu

Danas sve veći broj ljudi pokazuje interes za hranom bez udjela pšenice ili s povećanim udjelom vlakana zbog brige za zdravlje. Kao alternativa bijelom pšeničnom brašnu u pekarskoj industriji se može upotrijebiti brašno od ekstrudiranog integralnog kukuruza. Stoga su u ovom radu ispitana fizikalna svojstva integralnog kukuruznog koncentrata, te reološka svojstva tijesta, prinos i svojstva kruha pečenog s dodatkom 30% integralnog kukuruznog koncentrata u recepturi. Kukuruzni je koncentrat naspram kukuruzne krupice tamnije nijanse, žuće, zasićenije boje s intenzivnijim tonovima. Tijesto s 30% kukuruznog koncentrata je pokazalo povećano upijanje vode za 10, 7%. Probnim pečenjem su dobivena kukuruzna miješana peciva dobrog volumena (1, 96 cm3/g) i izgleda, izražene žute boje i sjajne kore.

ekstruzija, instant brašno, integralni kukuruz, pekarski proizvod

nije evidentirano

engleski

Application of extruded whole grain maize flour in bakery industry

nije evidentirano

extrusion, instant flour, whole grain maize, bakery product

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

11.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija